Primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, își dorește îmbunătățirea serviciilor medicale de care să beneficieze locuitorii pe care îi păstorește. Edilul a afirmat că printre prioritățile mandatului său se numără și atragerea de medici specialiști în spitalul din localitate.
În acest sens, primarul a propus în ședința de Consiliu Local o hotărâre prin care medicii care se vor prezenta la concursurile pentru specializările vacante să fie susținuți financiar de la bugetul local.
”În viitorul apropiat vom încerca să atragem medici pentru secțiile existente în spitalul orășenesc pentru a putea îmbunătăți procesul medical și prin susținerea de la bugetul local cu suma de 1500 lei lunar pentru medicii care vor alege să se înscrie la concursurile organizate și se vor reloca la Moldova Noua”, afirmă Torma.
Decizia a fost aprobată și se așteaptă noi medici care să profeseze în orașul de pe Clisura Dunării, după ce primii pași în îmbunătățirea serviciilor medicale au fost deja făcuți.
”După cum stiti, Policlinica deja a prins viața prin deschiderea cabinetelor de oftalmologie și boli de nutritie (diabet), prin punerea în funcțiune a CT (computerul tomograf). În cadrul spitalului avem medici noi specialiști în ATI și balneo-fizio-terapie”, mai spune primarul din Moldova Nouă.

Leave a reply