Home / Banat / Locuințe ANL pentru medicii din Reșița

Locuințe ANL pentru medicii din Reșița

Primăria Reșița se implică în atragerea și stabilirea medicilor tineri în municipiu de pe Bârzava, dar și a specialiștilor care vin din orașele mari.
În acest sens, Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin a inițiat, cu sprijinul Primăriei și al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, o campanie de atragere și stabilizarea a medicilor tineri.
”Așa cum Reșița are nevoie de specialiști, pentru a ieși din marasm și a porni pe o traiectorie de dezvoltare, e nevoie și de medici tineri, care să rămână și să profeseze aici. De aceea, în urma solicitărilor medicilor rezidenți și specialiști, Primăria Reșița va construi locuințe ANL, pe care le va încredința spre închiriere tinerilor medici care solicită acest lucru, pentru a nu mai fi obligați să plătească chirie la prețul pieței. Vestea bună e că deși locuințele de tip ANL sunt destinate tinerilor de până la 35 de ani, recent a apărut o derogare legislativă care permite medicilor tineri să beneficieze de locuință ANL chiar dacă au depășit această vârstă”, precizează DSP Caraș-Severin într-un comunicat.
Se pare că medicii tineri sunt interesați să profeseze în Reșița, în acest moment la Direcția de Sănătate Publică a județului fiind depuse deja nouă solicitări, dar pentru ca Primăria să obțină finanțarea și să înceapă construcția locuințelor e nevoie de cel puțin 16 solicitări, ceea ce înseamnă deocamdată, o scară de bloc. DSP așteaptă în continuare solicitări din partea rezidenților și tinerilor specialiști, pentru ca acest proiect să prindă viață, după cum au afirmat reprezentanții instituției.

About editor editor

Check Also

CSM Reșița împlinește 96 de ani

Clubul fanion al Reșiței aniversează astăzi 96 de ani și pasiune în jocul cu balonul …

Lasă un răspuns