Campania de vaccinare a câinilor și pisicilor continuă pe raza județului Caraș-Severin. Această campanie a fost demarată începând cu luna octombrie 2017 și constă în vaccinare antirabică a câinilor din gospodăriile populației la nivel național, care presupune nu doar imunizarea câinilor, ci și identificarea și înregistrarea lor ca parte a strategiei de gestionare a întregii populații canine din Romania, precizează reprezentanții DSVSA Caraș-Severin.
Vaccinarea profilactică antirabică a câinilor, pisicilor, dihorilor domestici, câinilor de stână, animalelor din adăposturi speciale, precum şi a animalelor sălbatice din grădini zoologice, circuri şi alte spaţii în care acestea sunt adăpostite, este obligaţia proprietarilor şi a deţinătorilor de animale, persoane fizice sau juridice, cu respectarea legislaţiei sanitare veterinare în vigoare, mai spune DSVSA.
Vaccinarea antirabică a câinilor şi pisicilor în vârsta de peste 3 luni se realizează în campanie, o dată pe an, în perioada octombrie-februarie, dar nu mai târziu de un an de la ultima vaccinare, urmată de vaccinări de completare la animalele care nu au putut fi vaccinate în timpul campaniei.
La nivelul județului Caras-Severin au fost vaccinați un număr de 19.825 dintr-un total de 22.381 microcipați si un număr de 7367 de pisici din totalul de 8478 pisici,iar campania continuă.

Leave a reply