Cinci persoane au fost reţinute în urma celor peste 100 de percheziţii efectuate, joi, de poliţiştii din Arad, într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu estimat la aproximativ 2 milioane de euro, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, cele cinci persoane urmează a fi prezentate în cursul zilei de vineri în faţa magistraţilor Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă, pentru evaziune fiscală.

În timpul percheziţiilor, poliţiştii arădeni au ridicat din sediul unei firme din Arad şi dintr-un imobil din Deva suma de 16.000 de lei, un pistol cu gaz de calibrul 9 milimetri şi 27 de cartuşe nepercutate.

Percheziţiile au fost efectuate în Bucureşti şi în judeţele Arad, Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt, Argeş, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj şi Caraş – Severin, în cadrul unui dosar penal ce are ca obiect săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de aproximativ două milioane de euro.

„Din cercetările efectuate sub coordonarea procurorului de caz a reieşit că, în perioada 2010-2017, administratorii a două societăţi comerciale, cu sediile în Arad, ar fi înregistrat în evidenţele contabile mai multe facturi fiscale fictive”, se arată în comunicat.

Documentele ar fi fost emise de administratori, doi bărbaţi, de 34 şi respectiv 42 de ani şi de un contabil, o femeie de 45 de ani, către mai multe societăţi comerciale cu sediile în Hunedoara, Timiş, Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Iaşi, Galaţi, Olt, Argeş, Cluj, Ilfov, Tulcea, Dolj, Sălaj şi Caraş – Severin şi în Bucureşti.

Poliţiştii din Arad au pus în aplicare 27 de mandate de aducere, iar în urma administrării probatoriului, cele trei persoane şi alţi doi bărbaţi, administratori ai unei societăţi comerciale din Strehaia, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

La activităţi au participat şi poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice din judeţele pe teritoriul cărora s-au efectuat percheziţiile, şi au fost coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR. AGERPRES

Leave a reply