Uniunea pentru Dezvoltarea Reșiței a făcut o sinteză a sumelor de bani pe care fiecare oraș din județ ar fi trebuit să le primească de la Consiliul Județean Caraș-Severin prin HCJ pentru achitarea arieratelor, susținerea programelor de dezvoltare locală și susținerea proiectelor de infrastructură care necesita cofinanțare locală.

Conform Legii Bugetului, la nivelul fiecărui județ se repartizează o cotă de 17,25%, fond care se află la dispoziția consiliului județean, calculat prin înmulțirea numărului de locuitori ai județului cu suma de 25 lei. Astfel că, potrivit celor de la Uniunea pentru Dezvoltarea Reșiței ”se constituie acest fond la dispozitia CJ CS în sumă de 8.137.000 lei format din înmulțirea sumei de 25 lei cu 325.495 persoane locuitori ai CS”.

Conform acestei împărțiri, Reșița ar fi trebuit să primească 1,6 mil lei pentru a-și plătii arierate, programe de dezvoltare sau proiecte de infrastrutură, ceea ce nu s-a întâmplat.

”Președintele tuturor carăsenilor a propus și consilierii județeni au aprobat, așa cum prevede legea, următoarea împărțeală:

-pentru plata arieratelor vor primii doar Caransebeș, Oravița și Anina. Aceste administrații au facut cheltuieli și nu sunt în stare nicicum să le mai plătească și acum primesc un mic premiu și le plătim noi toate datoriile pentru a putea face altele.C-așa-i în tenis!

-pentru sustinerea proiectelor de infrastructură, președintele tuturor cărășenilor a împărțit cu destinație exacta, pentru Aquacaraș, sumele necesare așa cum sunt ele prevazute corespunzător lucrărilor fiecărei UAT. Să nu se mai plângă Aguacaraș că nu are cofinanțare să atragă sumele europene și astfel să nu mai poată plăti furnizorii de lucrări. C-așa-i în tenis!

-pentru susținerea programelor de dezvoltare locală au fost distribuite sume invers proporționale cu rata de success. Adică dacă ai proiecte peste 2mil lei primești 50.000 lei, dacă ai finanțare de peste 1mil lei primesti 70.000 lei si dacă ai reușit să atragi proiecte sub 1mil esti premiat cu 100.000lei sau chiar 125.000lei. Ați înțeles bine, ăștia mai muncitori le sunt repartizați mai puțini bani decât astora mai puturoși. C-așa-i în tenis!”, au precizat cei de la Uniunea pentru Dezvoltarea Reșiței.

 

 

 

 

 

 

Leave a reply