Meteorologii au emis, marţi dimineaţă, mai multe atenţionări cod galben de ceaţă pentru 16 judeţe, fenomenul determinând scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri. Pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense.

Până la ora 10.00, se manifestă ceaţă, dar se semnalează şi burniţă, în Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Dolj, Argeș şi Dâmbovița.

Cod galben de ceaţă este, până la ora 10.00, şi în judeţele Alba, Maramureș, Cluj, Sălaj şi Bistrița-Năsăud.

Ceaţă se semnalează, până la ora 8.00, şi în judeţul Satu Mare, iar până la ora 10.00 în judeţele Brașov, Harghita şi Covasna.

Ceaţa determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic informează că pe autostrada A1 Sibiu – Deva traficul rutier se desfăşoară îngreunat din cauza ceţii dense. Între kilometrii 265 şi 276 şi între kilometrii 316 şi 369 vizibilitatea este sub 50 de metri.

”Reamintim că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie”, arată Infotrafic.

Leave a reply