Home / Banat / În weekend-ul trecut polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 12 permise de conducere

În weekend-ul trecut polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 12 permise de conducere

Polițiștii cărășeni atrag atenția cu privire la necesitatea respectării tuturor regulilor de circulație. În weekend-ul trecut polițiștii au aplicat peste 400 de sancțiuni contravenționale și au reținut 12 permise de conducere, în urma acțiunilor desfășurate pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

 

În perioada 3 – 5 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat o amplă acțiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice, depăşirile şi consumul de alcool la volan. 

 

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 418 sancţiuni contravenţionale în valoare de 122.085 de lei, dintre care 247 au fost pentru depășirea vitezei legale, 10 pentru nerespectarea regulilor de depășire și 2 pentru consumul de alcool.

 

Pentru infracțiunile constatate, polițiștii au întocmit 3 dosare penale la regimul circulației rutiere.

 

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 12 permise de conducere.

 

Și în această săptămână poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 

***

La data 3 noiembrie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din Bocșa au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada Reșiței din localitate.

 

Întrucât șoferul autoturismului în vârstă de 60 de ani, din Reșița, emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge necesare în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 

Pe numele lui s-a întocmit dosar penal.

La data de 5 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat un bărbat în vârstă de 20 de ani, din Caransebeș, care a circulat cu 136 km/h pe strada Calea Severinului din municipiul Caransebeș și a efectuat o depășire neregulamentară.

 

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei și i-a fost reținut permisul de conducere pentru 90 de zile.

Polițiștii vă reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

About editor editor

Check Also

Festivalul Focului la Reșița

Continuă seria evenimentelor #Reșița250 cu “Festivalul Focului”, un eveniment dedicat Reșiței industriale! În acest weekend, …

Lasă un răspuns