Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița a dat startul unei noi ediții a Concursului național ROMÂNIA, ȚARA MEA. Aflat în Calendarul activităților educative naționale 2017, avizat de Ministerul Educației Naționale, proiectul lansează noi provocări elevilor și cadrelor didactice. Pe fondul sărbătoririi Zilei Naționale a României, proiectul are ca scop dezvoltarea sentimentului patriotic şi crearea unei atitudini pozitive faţă de valorile româneşti prin exersarea competenţelor artistice şi literare. Astfel, Concursul național România, țara mea se adresează preșcolarilor, elevilor de ciclul primar, gimnazial și liceal, cadrelor didactice care predau la toate nivelurile de învățământ. Secțiunile proiectului sunt multiple și diferă în funcție de nivelul de învățământ. Preșcolarii se pot înscrie în concurs cu desene și colaje cu tema România țara mea. Elevii ciclului primar au posibilitatea de a trimite pentru jurizare fotografii cu tema Peisaje din România și Locul meu natal. Elevii de gimnaziu și cei de liceu pot participa cu creații literare care descriu obiective turistice de excepție ale României. Fotografiile care vor fi înscrise la secțiunea a cincea, România uitată, vor surprinde obiective (turistice, economice etc.) renumite în trecut, care astăzi sunt abandonate, în stare de ruină.  Perspectivă de licean este secțiunea care provoacă tinerii să scrie un eseu în care să exprime ideile, gândurile, sentimentele sau stările lor în legătură cu perioada pe care o trăiesc. Conținutul  va cuprinde, printre altele: o privire de anamblu aupra școlii românești (păreri  personale  referitoare la școală,  profesori,  sistemul de învățământ, colegi etc.); opinii privind tinerii – comportament, atitudini în diferite situații; dacă au un model (cine este, explicarea faptului pentru care îl consideră un model); felul în care își văd viitorul în țara lor.

Dascălul, de profesie român se numește simpozionul național dedicat cadrelor didactice. Se dorește ca materialele acestora să facă referire la experiențe personale, la situații speciale întâlnite în activitatea didactică, la felul în care un cadru didactic care profesează la ora actuală în România este sau nu mulțumit de munca lui, de impactul pe care activitatea didactică îl are asupra copilului sau asupra familiei.

Termenul până la care se pot trimite aceste mteriale este 28 noiembrie 2017. Alte detalii se pot primi pe pagina de  facebook România, țara mea, pe pagina de facebook a Școlii Gimnaziale Nr. 7 Reșița, la nr. de telefon 0734935948 (după ora 14.00) și la adresa de e-mail romaniataramea.scoala7@gmail.com.

Menționăm că în ediția a VII-a a proiectului au fost implicați, în diverse etape ale concursurilor, aproximativ 900 de elevi. Echipa de proiect care coordonează ediția din acest an (a opta) este alcătuită din: prof. Cristina Ardeleanu (coordonator proiecte și programe educative), prof. Ileana Pomoja (director), prof. Ionuț Gârtoi (director adjuct), prof. Violeta Groza.

 

Leave a reply