Home / Banat / Dr. Tarek Nazer ne dezvăluie 5 motive pentru care nu recomandă silicoanele uriaşe

Dr. Tarek Nazer ne dezvăluie 5 motive pentru care nu recomandă silicoanele uriaşe

Sânii mari sunt visul tainic al multor femei. Dacă natura nu a avut în vedere acest aspect, multe recurg la implanturile mamare. Din păcate, unele nu ţin cont de sfaturile chirurgilor esteticieni şi doresc implanturi foarte mari, fără a lua, însă, în calcul şi dezavantajele. Dr. Tarek Nazer, chirurg ortoped la Clinica Masaya, ne dezvăluie 5 motive pentru care nu recomandă silicoanele uriaşe.

 

 

“Doamnele care au, fizilogic, sâni foarte mari şi întâmpină problemele medicale din acest motiv, pot recurge la reducţia mamară. La polul opus se situează doamnele a căror conformaţie nu a fost <proiectată> pentru a susţine sâni de o anumită greutate, dar ele recurg, totuşi, la implanturi mamare foarte mari şi ajung să se plângă de dureri de spate. Deşi, teoretic,  implanturile sunt susţinute de cutia toracică, practic, ele supun si coloana la un efort suplimentar. Greutatea care atârnă în dreptul pieptului devine o povară  permanentă pentru coloana vertebrală. În plus, apare  tendinţa de a avea o postură incorectă. Pur şi simplu, sânii foarte mari le fac să meargă cocoşate”, explică dr. Tarek Nazer.

 Simptome care constituie semnale de alarmă

 

  1. Dureri în zona toracelui
  2. Dureri cornice de gât, umeri şi spate
  3. Poziţie vicioasă a spatelui
  4. Amerţeli la nivelul braţelor sau mâinilor
  5. Dificultăţi de respiraţie, în special la efort

 

Ce este de făcut

“Când diagnosticarea exclude o artroză  sau o hernie de disc, este clar că pacientele cu sâni mari – naturali sau cu implanturi siliconice – se confruntă cu dureri din pricina dimensiunilor acestora.  Dacă simptomele nu sunt exacerbate se poate institui un tratament cu antiinflamatoare, se poate recurge la  gimnastică medicală sau masaj terapeutic. Însă există şi situaţii când doar reducţia mamară poate rezolva problema”, susţine medicul.

About editor editor

Check Also

Referendumul „Fără penali”, organizat simultan cu alegerile parlamentare? Propunerea vine din partea USR

„Vechile partide trebuie să lase deoparte calculele electorale şi să demonstreze că vor să se …

Lasă un răspuns