Asigurarea integrităţii fondului forestier reprezentă o prioritate de acțiune pentru polițiștii cărășeni care întreprind numeroase activităţi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin acționează zilnic pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul silvic organizând acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport al materialului lemnos.

Astfel, în cadrul acțiunii de ieri, 31 octombrie, în jurul orei 18.30, polițiștii din Băile Herculane au depistat pe D.N.6, în afara localității Mehadia, un bărbat de 71 de ani, din Mehadia, în timp ce conducea un tractor cu o remorcă încărcată cu material lemnos de esență fag și gorun.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că remorca nu este înmatriculată în circulație iar pentru cantitatea de 3,76 mc de lemn transportat bărbatul nu are documente de proveniență.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Două ore mai târziu, în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, împreună cu un specialist din cadrul Gărzii Forestiere Caraș-Severin, au depistat pe bulevardul Revoluției din municipiul Reșița un bărbat de 41 de ani, din Timiș, ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 6,3 mc de lemn.

În urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit că bărbatul a transportat material lemnos în mod repetat, în baza aceluiași aviz de însoțire, motiv pentru care a fost sancționat contravențional cu 10.000 de lei la Legea 171/2010.

Materialul lemnos de esență fag, frasin și molid a fost confiscat, urmând a fi efectuate verificări pentru stabilirea provenienței.

În perioada următoare polițiștii continuă activitățile pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

Leave a reply