Prima Pagina / Banat / Părintele Ioan Lăpuște a trecut la Domnul

Părintele Ioan Lăpuște a trecut la Domnul

Părintele Ioan Lăpuște, preot slujitor la Reșița, a trecut la Domnul duminică, 29 octombrie, la vârsta de 79 de ani

Duminică, 29 octombrie, părintele Ioan Lăpuște, preot slujitor la Reșița, a trecut la Domnul, la frumoasa vârstă de 79 de ani. Trupul neînsuflețit al părintelui va fi depus la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița.

Părintele Ioan Lăpuște s-a născut la 20 august 1938 în satul Gelu din comuna Terebești, județul Satu-Mare. A urmat Școala Tehnică Sanitară din Satu-Mare, absolvind, mai apoi, Seminarul din Cluj-Napoca și Facultatea de Teologie din Sibiu.

Timp de doi ani, între 1973 și 1975, părintele Lăpuște a fost preot paroh la Târnova, urmând ca din 1975 până în 1996, să slujească la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița. În 1997, din cauza stării de sănătate, părintele Lăpuște se pensionează, fiind însă încadrat la Padina Matei. Începând cu anul 2000, se reîntoare la Reșița, unde a slujit la Spitalele Staționar 2 și 3.

Slujba înmormântării va avea loc marți, 31 octombrie, la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița, urmând a fi înhumat la cimitirul nr. 7 din municipiu.

About editor editor

Lasă un răspuns