Prima Pagina / Banat / Corupția, incompetența și inconștiența cinică a autorităților care au refuzat aplicarea normelor de siguranță la incendiu pentru clubul Colectiv sunt doar unele din motivele care dus la tragedia din urmă cu doi ani.

Corupția, incompetența și inconștiența cinică a autorităților care au refuzat aplicarea normelor de siguranță la incendiu pentru clubul Colectiv sunt doar unele din motivele care dus la tragedia din urmă cu doi ani.

Dacă privim la actuala coaliție de guvernare, observăm cum agenda reformatoare a fost abandonată complet. În loc de oameni responsabili și integri în funcțiile cheie, ne-am ales cu restaurația incompetenței reprezentată de oamenii de partid și o luptă continuă contra statului de drept. Am cerut o mass-media independentă și un CNA funcțional, iar astăzi observăm un mix mai toxic ca niciodată de propagandă politică, știri false și atacuri repetate la instituțiile democratice întreținut în anumite studiouri TV. Cel mai important, am cerut clasei politice să rezolve problema siguranței cetățenilor. Deși clubul Colectiv figura pe lista cluburilor care nu au autorizație ISU, autoritățile nu au luat nicio măsură.

În timp ce societatea s-a schimbat, autorii morali ai tragediei continuă, cu nepăsare, să nu fie interesați de siguranța noastră. Datele colectate în ultimele săptămâni din toate județele României arată aceeași notă de dispreț privind siguranța copiilor. 3700 de școli nu dețin astăzi autorizație de securitate la incendiu, în timp ce 3200 de școli nu au autorizație sanitară. Vom continua și în următoarele luni să monitorizăm situația școlilor vulnerabile în caz de incendiu, urmând a intra în legătură cu toți directorii școlilor cu probleme și a ne folosi de toate pârghiile necesare pentru a rezolva problema școlilor aflate în pericol în caz de incendiu.

Sursa: facebook.com

About editor editor

Lasă un răspuns