Home / Banat / Ajutor pentru Românii din Catalunia

Ajutor pentru Românii din Catalunia

FADERE (Federația asociațiilor de români din Europa) face un apel către toți românii care locuiesc in Spania și care știu locuri de muncă în peninsulă, să se pună in legătură cu noi, sau să ofere prin intermediul rețelelor de socializare locuri de muncă tuturor românilor care locuiesc in zona Cataluniei și doresc să plece in altă zonă a Spaniei.

 

După un referendum ilegitim, pe 1 octombrie, după cateva săptămâni de incertitudine politică, Parlamentul Catalan a declarat astazi independența Cataluniei.

 

In acelasi timp Guvernul central de la Madrid a propus iar Senatul a aprobat activarea articolului 155 pentru Catalunia, ceeace insemnă destituirea Președintelui Guvernului Catalan, cât si a miniștrilor lui dizolvarea Parlamentului Autonom, și Alegeri Anticipate pe 21 Decembrie.

 

Tensiunile politice din ultimele zile au facut ca peste 1800 de firme să plece din zona Cataluniei in alte parți ale Spaniei. Chiar si cele doua banci Caixa și Sabadel au părăsit Catalunia, schimbându-și sediul la Madrid.

 

În Spania locuiesc  peste un milion de români, iar in zona Cataluniei sunt peste 150 000. Cu toate că românii din zona Cataluniei formează o comunitate puternică și bine integrată românii nu au fost chemați să participe la referendumul de pe 1 octombrie pe motivul că nu sunt cetațeni, ci doar rezidenți.

 

Chiar dacă Guvernul de la Madrid a transmis nenumărate mesaje optimiste, credem că șomajul va crește considerabil in zona Cataluniei în următoarele zile, iar primii care vor avea de suferit vor fi românii. Vrem să venim in sprijinul lor și să le oferim posibilitatea să lucreze în alte zone ale Spaniei., a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

About editor editor

Check Also

Prime Web Sites That Write Essays For You

Follow the steps we recommended above, and one of the best essay writing service evaluation …

Lasă un răspuns