Home / Banat / Unsprezece cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

Unsprezece cetățeni străini, opriţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăș – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Ciclova Română și Bozovici, au depistat la frontiera cu Serbia opt cetăţeni din Irak, doi din Iran și unul din Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în România.

Cei unsprezece au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul unui cetățean român.

 

În data de 26.10.2017, în jurul orei 02.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Naidăș – judeţul Caraş Severin, în cooperare cu lucrători din cadrul Postului de Poliție Ciclova Română și Bozovici, au oprit pe comunicația DN 57, în apropierea frontierei de stat, un autoturism marca KIA, înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean român.

La controlul specific, polițiștii au depistat în interiorul autoturismului unsprezece cetățeni străini care nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zona de frontieră.

Astfel, aceștia au fost conduși la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări, unde s-a stabilit că grupul era format din nouă bărbați şi doi minori, dintre care opt cetățeni irakieni, doi cetățeni iranieni și un sirian. Adulții au vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani,  iar cei doi copii au 10, respectiv 11 ani. Şoferul autoturismului este cetăţean român, se numeşte G. B., în vârstă de 42 de ani şi domiciliază pe raza județului Timiș.

Totodată, s-a stabilit faptul că cetăţenii străini au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei cu ajutorul cetățeanului român.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, cei unsprezece au fost preluaţi de lucrători din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin, în vederea luării măsurilor legale care se impun. De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, iar autovehiculul a fost indisponibilizat la sediul SPF Naidăş, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns