Home / Banat / Siguranța online, în atenția elevilor

Siguranța online, în atenția elevilor

Polițiști și jandarmi cu atribuții de prevenire a criminalității au organizat, în comun, o activitate cu rol educativ-preventiv la care au participat elevii Liceului Teoretic General Dragalina din Oravița. Activitatea s-a realizat în contextul în care duminică, 29 octombrie, se sărbătorește Ziua Internațională a Internetului, aceasta fiind data la care, în anul 1969, a fost transmis primul mesaj de la un calculator la altul.

Siguranţa pe reţelele de socializare, securitatea conturilor, imaginea online, protecția datelor personale, prevenirea pornografiei infantile și a hărțuirii în spațiul virtual au fost principalele subiecte dezbătute de elevi și polițiști .

Pentru a înţelege cum sunt utilizate tehnologiile moderne de informare şi comunicare dar şi principalele riscuri pe care le implică, discuţiile pe care poliţiştii le-au avut cu elevii au fost completate cu prezentări realizate pentru nivelul lor de înţelegere dar şi cu diverse materiale video, tematice cu rol educativ.

La sfârşitul activităţii, fiecare participant a primit un card cuprinzând informaţii utile referitoare la modalităţile de raportare a abuzurilor din mediul online prin platforma safernet.ro.

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns