Home / Banat / Directorul DSP C-S, face apel către medicii de familie din județ să respecte planul de vaccinare antirujeolică și antirubeolică

Directorul DSP C-S, face apel către medicii de familie din județ să respecte planul de vaccinare antirujeolică și antirubeolică

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Miloș Dănilă, face un nou apel către medicii de familie din județ să respecte planul de vaccinare antirujeolică și antirubeolică stabilit la nivel național – administrând vaccinul ROR – și să intervină cu toată responsabilitatea la nivelul comunității pentru vaccinare.

Acest apel survine în contextul în care este posibil să apară și mai multe cazuri de rubeolă, o altă afecțiune care se poate transforma în epidemie, după cum avertizează Centrul Național pentru Controlul Bolilor Transmisibile. Anul trecut s-au îmbolnăvit de rujeolă în țară aproximativ 10.000 de persoane, existând, așa cum se știe, și mai multe decese.

În Caraș-Severin, în ultimele trei luni, numărul cazurilor de rujeolă a scăzut foarte mult, practic incidența acetei boli infecțioase fiind stopată. În ce privește rubeola, nu există în prezent un număr de cazuri care să devină alarmant pentru instituțiile sanitare dar este necesară în continuare vaccinarea constantă cu ROR.

 

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns