Home / Banat / Ascendis a preluat 33% din agenția de digital marketing Ideologiq

Ascendis a preluat 33% din agenția de digital marketing Ideologiq

  • Tranzacția a avut o valoare de 250.000 de euro, iar restul de 67% din pachetul de acțiuni este deținut în continuare de către Adrian Apostol și Adrian Ichim, fondatorii Ideologiq.

 

  • În urma noului parteneriat, Ascendis și Ideologiq își propun să abordeze marile proiecte de transformare digitală ale companiilor din România.

 

București, 26 octombrie 2017: Ascendis, liderul pieței de training și consultanță în domeniul dezvoltării organizaționale, a preluat 33% din acțiunile agenției de digital marketing Ideologiq (fosta Advanced Ideas), într-o tranzacție cu o valoare de 250.000 de euro.

 

”Colaborăm de mai mult de 4 ani cu Ideologiq. În această perioadă, am realizat că ne completăm reciproc. În lumea Work 4.0, una dintre provocările esențiale ale companiilor este să creeze sinergie între oameni și tehnologie. Indiferent că vorbim de training sau consultanță, expertiza în zona de dezvoltare organizațională a Ascendis se îmbină în mod natural cu cea de instrumente și soluții digitale oferită de Ideologiq. Deși multe organizații nu realizează încă, HR Directorul este o funcție-cheie în digitalizarea unei organizații. Până la urmă, oamenii trebuie să adopte tehnologia pentru că altfel digitalizarea eșuează”, a declarat Marius Opris, Partener Ascendis.

Un procent de  67% din pachetul de acțiuni al Ideologiq (brand administrat de Advanced Ideas Studio SRL) este deținut în continuare de Adrian Ichim și de Adrian Apostol, cei doi antreprenori care au fondat agenția în urmă cu 12 ani.

Parteneriatul Ascendis – Ideologiq se înscrie astfel într-o tendință globală, având în vedere că în ultimii ani marile companii de consultanță și-au deschis divizii de comunicare digitală.

”Parteneriatul cu Ascendis ne va ajuta să oferim clienților aflați în proiecte de transformare digitală consultanță pe mai multe planuri. Până acum, puteam livra doar soluții software. De acum înainte, împreună cu Ascendis, putem livra soluții complete. Adăugând viață și conținut software-ului, vom grăbi gradul de adopție, cu impact direct in ROI-ul investițiilor în tehnologie”, a declarat Adrian Apostol, Managing Partner al Ideologiq.

De altfel, Ascendis și Ideologiq au dezvoltat deja un produs împreună, punând bazele unui workshop de marketing digital. În plus, consultanții celor două companii lucrează pentru îmbunătățirea programelor de training de vânzări. Următorul pas va fi integrarea competențelor digitale ale Ideologiq în evenimentele corporate organizare de Ascendis (team building-uri și conferințe).

”Pe termen scurt, ne dorim să ne diversificăm portofoliul de servicii și produse care să ne consolideze poziția de lideri în domeniul dezvoltării organizaționale în România. Pe termen mediu, competențele echipei Ideologiq ne vor ajuta să ne dezvoltam pe piețele din Uniunea Europeană”, a adăugat Marius Opriș.

Achiziția a 33% din acțiunile agenției de marketing digital Ideologiq vine după o serie de alte achiziții efectuate de Ascendis în ultimii ani pentru diversificarea portofoliului de servicii și produse. În anul 2013, Ascendis a achiziționat 50% din Eucom, furnizor cu cursuri de limbi străine, iar în anul 2012 a achiziționat 50% din SmartExperience – furnizor de servicii wellbeing.

 

Despre Grupul Ascendis:

 

Înființată în urmă cu 20 de ani, Ascendis are în prezent linii de business în arii precum training, coaching, consultanță, team building,  digital learning, certificări HR și LSS, limbi străine și well-being. Grupul este deținut de patru parteneri români – Florin Rădulescu, Marius Opriș, Sorin Păun și Andrei Goșu – care dețin, fiecare, câte 25% din acțiuni.

În 2016, companiile din grupul Ascendis au încheiat cu o cifră de afaceri cumulată de 5,9 milioane de euro. Ascendis are în prezent o echipă de 67 de consultanți și facilitatori și un portofoliu de peste 300 de clienți constanți.

 

Despre Ideologiq

Ideologiq (fosta Advanced Ideas) este o agenție de digital marketing cu o experiență de peste 12 ani în crearea de website-uri, aplicații mobile și software personalizat pentru companii. Fondatorii agenției sunt Adrian Apostol și Adrian Ichim, doi antreprenori cu o vastă experiență în domeniul digital, care au gestionat proiecte mari pe piața locală și internațională. Cu o cifră de afaceri de aproximativ 600.000 de euro în 2016, Ideologiq are o echipă formată din 18 oameni în București, la care se adaugă încă 4 angajați din birourile regionale ale companiei din Ungaria și din Grecia. Brandul Ideologiq este administrat prin intermediul companiei Advanced Ideas Studio SRL, deținută de Adrian Apostol și Adrian Ichim (67% din acțiuni) și grupul Ascendis (33%).

 

About editor editor

Check Also

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul Caraș-Severin activează îndomeniul serviciilor de deratizare, dezinsecție și dezinfecție.

SC Vasi Eco Perfect Clean DDD S.R.L, înființată în anul 2000, în localitatea Marga, județul …

Lasă un răspuns