Home / BĂILE HERCULANE / ‘Dosar România’ pune TVR 1 în topul celor mai urmărite televiziuni

‘Dosar România’ pune TVR 1 în topul celor mai urmărite televiziuni

În minutul de aur, peste jumătate de milion de telespectatori au ales reportajul ‘Băile Herculane, o istorie în ruină’

Noul sezon de reportaje ‘Dosar România’ a clasat TVR 1 în Top 5 cele mai urmărite televiziuni.

Sâmbătă seara, peste 360.000 de români, în medie, au urmărit dezvăluirile celei de-a doua ediții ‘Dosar România’, ‘Băile Herculane, o istorie în ruină’. Reporterii TVR 1 au adus în fața telespectatorilor un subiect dureros: starea deplorabilă în care se află una dintre cele mai vechi și iubite stațiuni ale lumii, Băile Herculane.

TVR 1 a înregistrat în intervalul orar 21.00 — 21.48, un rating* mediu de 2% și și o cotă medie de piață** de 4,3 la nivel național.

‘Dosar România este o emisiune reportaj cu mare potențial de a deveni emisiunea de anchete jurnalistice pe care televiziunea publică trebuie să o aibă în grila de programe’, a declarat Doina Gradea, Director General Interimar SRTv.

Cel mai urmărit moment al orei de publicistică de sâmbătă seară s-a înregistrat la ora 21.45, când nu mai puțin de 510.000 de români urmăreau ‘Băile Herculane, o istorie în ruină’, un reportaj semnat de Cătălin Apostol și prezentat de Irina Păcurariu (rating 2,8%, share 6,1% la nivel național).

În ceea ce privește publicul din mediul urban 18+, peste 150.000 telespectatori au ales postul public de televiziune în intervalul orar 21.00 — 21.48, iar TVR 1 a înregistrat un rating mediu de 1,8% și 3,8 cotă medie de piață.

În fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, TVR 1 propune o oră de publicistică de cea mai bună calitate. ‘Dosar România’este o producție de colecție, prin care realizatorii încearcă să-i aducă pe telespectatori mai aproape de lumea în care trăiesc. ‘Dosar România’ este o emisiune de reportaje, documentare și anchete despre istoria pe care o trăim astăzi și dezvăluie povești care au rămas în umbra evenimentelor zilnice și ale știrilor de moment.

* Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o stație TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

** Cotă de piață (Market Share — SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o stație TV și numărul mediu de telespectatori de pe toate stațiile TV, calculat pentru același interval orar (sau emisiune).

About editor editor

Check Also

8.000 de țigarete de contrabandă ridicate de polițiștii cărășeni

Polițiștii rutieri de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au descoperit și confiscat 40 de cartușe …

Lasă un răspuns