Home / BĂILE HERCULANE / ‘Dosar România’ pune TVR 1 în topul celor mai urmărite televiziuni

‘Dosar România’ pune TVR 1 în topul celor mai urmărite televiziuni

În minutul de aur, peste jumătate de milion de telespectatori au ales reportajul ‘Băile Herculane, o istorie în ruină’

Noul sezon de reportaje ‘Dosar România’ a clasat TVR 1 în Top 5 cele mai urmărite televiziuni.

Sâmbătă seara, peste 360.000 de români, în medie, au urmărit dezvăluirile celei de-a doua ediții ‘Dosar România’, ‘Băile Herculane, o istorie în ruină’. Reporterii TVR 1 au adus în fața telespectatorilor un subiect dureros: starea deplorabilă în care se află una dintre cele mai vechi și iubite stațiuni ale lumii, Băile Herculane.

TVR 1 a înregistrat în intervalul orar 21.00 — 21.48, un rating* mediu de 2% și și o cotă medie de piață** de 4,3 la nivel național.

‘Dosar România este o emisiune reportaj cu mare potențial de a deveni emisiunea de anchete jurnalistice pe care televiziunea publică trebuie să o aibă în grila de programe’, a declarat Doina Gradea, Director General Interimar SRTv.

Cel mai urmărit moment al orei de publicistică de sâmbătă seară s-a înregistrat la ora 21.45, când nu mai puțin de 510.000 de români urmăreau ‘Băile Herculane, o istorie în ruină’, un reportaj semnat de Cătălin Apostol și prezentat de Irina Păcurariu (rating 2,8%, share 6,1% la nivel național).

În ceea ce privește publicul din mediul urban 18+, peste 150.000 telespectatori au ales postul public de televiziune în intervalul orar 21.00 — 21.48, iar TVR 1 a înregistrat un rating mediu de 1,8% și 3,8 cotă medie de piață.

În fiecare sâmbătă, de la ora 21.00, TVR 1 propune o oră de publicistică de cea mai bună calitate. ‘Dosar România’este o producție de colecție, prin care realizatorii încearcă să-i aducă pe telespectatori mai aproape de lumea în care trăiesc. ‘Dosar România’ este o emisiune de reportaje, documentare și anchete despre istoria pe care o trăim astăzi și dezvăluie povești care au rămas în umbra evenimentelor zilnice și ale știrilor de moment.

* Rating (RTG%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o stație TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din universul targetului analizat.

** Cotă de piață (Market Share — SHR%) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (RTG%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o stație TV și numărul mediu de telespectatori de pe toate stațiile TV, calculat pentru același interval orar (sau emisiune).

About editor editor

Check Also

Atenţionare meteo: Cod galben de ninsori însemnate cantitativ şi viscol

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenţionare meteo Cod galben de ninsori însemnate …

Lasă un răspuns