(MEDIAFAX) – Şapte suspecţi, printre care un avocat, un executor judecătoresc care a fost şi procuror şi trei administratori judiciari, au fost ridicaţi din sala de judecată şi duşi la sediul DIICOT Caraş Severin pentru audieri, cercetările fiind extinse în dosarul privind Băile Herculane.

La sediul DIICOT Caraş Severin au fost aduşi cu mandat de aducere din sala de judecată, unde aveau termen în nişte dosare de insolvenţă, şapte suspecţi, printre care şi avocatul Istrate Rusu, executorul judecătoresc Gheorghe Brad, care a fost şi procuror, trei administratori judiciari şi un afacerist, potrivit unor surse judiciare.

Practic, este vorba de o extindere a cercetărilor în dosarul privind devalizarea staţiunii Băile Herculane, în care a fost cercetat şi fostul deputat PSD Iosif Armaş.

Mai exact, potrivit sursei citate, ca urmare a indisponibilizării de către procurorii DIICOT a mai multor imobile în dosarul privind devalizarea staţiunii Băile Herculane, Alexandru Gavrilescu ar fi demarat un circuit infracţional menit să ducă la scoaterea imobilelor de sub sechestru şi însuşirea acestora, în cadrul unor proceduri de executare silită, în complicitate cu executorul judecătoresc Gheorghe Brad.

Cercetările vizează în acest caz infracţiuni de grup infracţional, abuz în serviciu, delapidare, spălare de bani, sustragere de sub sechestru, şantaj, înşelăciune şi distrugere, în cauză nefiind făcute percheziţii.

Fostul deputat PSD Iosif Armaş a fost arestat, în aprilie 2016, alături de alţi cinci inculpaţi, fiind acuzaţi de procurori de devalizarea staţiunii Băile Herculane. Armaş a fost eliberat din arest trei luni mai târziu. Prejudiciul în acest dosar a fost estimat la circa 30 de milioane de euro.

Leave a reply