De ce lipsește vicepreședintele Popovici întrebarea care (nu) s-a pus în disputa dintre Cojocariu și Hurduzeu

Luni a fost convocată ședința ordinară de Consiliu Județean, ședință care și de astă dată s-a lăsat cu replici dure între liderul grupului PNL din Consiliul Județean și Silviu Hurduzeu, preșdintele forului. De la lucrări a lipsit vicepreședintele Ionuț Popovici.

Cojocariu i-a cerut lui Hurduzeu să se creeze o comisie de anchetă a împrejurărilor în care s-a sinucis un tânăr din Centrul de Plasament de la Zăgujeni. Hurduzeu i-a explicat că există deja o comisie, coordonată de vicepreședintele Ionuț Popovici, dar răspunsul nu l-a mulțumit pe Cojocariu care dorea o comisie numai din consilieri județeni, aruncându-i lui Hurduzeu că nu vrea să se mușamalizeze lucrurile, că Popovici a mai coordonat anchete la DGASPC și că nu ar fi cazul să se acopere anumite fapte. Deși Hurduzeu l-a asigurat pe Cojocariu că nu se va mușamaliza sau acoperi nimic, noi nu putem să nu ne punem întrebarea de ce nu au încredere unii consilieri județeni în ancheta lui Popovici?

Așa am aflat și noi că, pe la mese sau colțuri, aceasta a fost principala întrebare: de ce lipsește Popovici, să nu fie tras la răspundere, să nu i se pună întrebări?

Se pare că Popovici nu este numai președintele comisiei de anchetă ci și coordonatorul activității sociale a Consiliului Județean, iar la Agenția Națională de Integritate au ajuns deja sesizări de la instituțiile abilitate că acesta ar fi în conflict de interse cu privire la mai multe inițiative și proiecte de hotărâre inițiate, deși avea un interes în acea cauză. Cam cum a fost și la votul cu Aurel Marinescu, despre care Silviu Hurduzeu inventa scuze lamentabile, cum că nu și-ar ști rudele de gradul trei! Pentru o persoană cu bani, cu o condiție socială mult peste medie, nu se pune problema să nu știe ce invitați a avut la propria nuntă și să realizeze că acei invitați nu pot fi decât rude ale sale sau ale soției, cred că nu e prea greu de ținut minte…

În cauza de față se pare că Popovici se ocupă și de activitatea Spitalului Județean, pentru care ar fi inițiat și proiecte de hotărâre, deși soacra sa este în structura de conducere a Spitalului, funcție pentru care, se mai șoptea pe holuri, s-ar fi modificat chiar statul de funcții al SJU Reșița…

Și, pentru a nu fi acuzat de discriminare, gurile rele spun că ar fi intervenit și pentru socrul său, Tulbure Ion, kinetoterapeut adus la Centrul pentru Persoane Vârstnice Reșița. Și aici, pe ordinea de zi a ultimei ședințe de CJ, a surprins că, după ce au fost trecute la DGASPC toate centrele pentru persoane vârstnice, acum au revenit la Consiliul Județean, iar președintele Hurduzeu n-a reușit să explice clar de ce! Se pare, spuneau tot cârcotașii pe holurile CJ-ului, că ar fi fost tot un fel de manevră, nu doar pentru angajarea socrului, Ion Tulbure, ci și a cuscrului Marius-Ionel Tulbure, kinetoterapeut și el. Ba cineva băga mâna în foc că acesta ar fi fost și el angajat la Centrul pentru Persoane Vârstnice în urma unui concurs unde erau condiții de experiență pe un post similar, condiții de care, pare-se, n-ar prea fi ținut nimeni cont. (A se vedea anexa Ordinului 1470 din 20 oct 2011 al MS). Adică nici mai mult nici mai puțin de 5 ani vechime, pentru care metodologia de examen, semnată chiar de directorul ”Cristian Vîlcenu” (atât de în serios sunt luate concursurile la CJ!!!) cerea copie după cartea de muncă de unde să reiasă vechimea de 5 ani cerută de ordinul invocat mai sus!

La concurs s-au prezentat Mihaela Sitea și Adriana Niță dar ambele au fost respinse după ce Marius-Ionel Tulbure a câștigat concursul cu 77,89 de puncte. Desigur, se pare fără cei cinci ani de vechime dar, probabil, astea sunt detalii.

Revenim cum întrebarea inițială: nu e puțin conflict vizibil de interese să coordonezi activitatea socială a Consiliului Județean când jumătate din familia ta acolo activează?!

Nici nu am mai spus aici de intervențiile pentru Aurel Marinescu, care a fost la un milimetru de a fi pus director la CPV Reșița, vorbeau consilierii județeni pe la colțuri, apoi a fost ademenit cu Aquacaraș, dar se vede limpede că nici acolo n-a fost să fie!

Păi da, doar că vorbele astea pe la colțuri nu au nici un efect, nu ajută cu nimic, locul lor este în plen, acolo unde au efect și pot fi cercetate. Dar, pentru asta, cred că e nevoie de dovezi și de voință, ceea ce multora dintre consilierii județeni le lipsește, făcând doar insinuări și doar lăsând să se înțeleagă anumite situații, insinuate sau rostite cu o jumătate de gură, nu franc în față!

sursa foto: Express de Banat

Lasă un răspuns