În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, şi au dat peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi

În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, şi au dat peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi

               În zilele de week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 400 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 210 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Au fost reţinute 22 de permise de conducere.

 

În perioada 22  – 24 septembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

 

Astfel, poliţiştii au constatat 9 infracțiuni la regimul rutier și au aplicat 421 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 210 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.

 

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

 

La data de 23 septembrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii din Anina au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Aleea Pinilor din localitate, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 26 de ani.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că bărbatul din Anina nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul nu este înmatriculat în circulație, având numere false de înmatriculare.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-a recoltat o probă biologică de sânge necesară în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

Pe numele lui s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, cu număr fals de înmatriculare, de către o persoană care nu posedă permis de conducere și aflată sub influența alcoolului.

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )