Poliţiştii de imigrări din Caraş-Severin, în urma acţiunilor efectuate, au depistat 4 cetăţeni străini, cu vârste între 23 şi 41 de ani, din Albania, Serbia şi Bosnia Herţegovina,  care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale la o societate comercială cu obiect de activitate panificaţie. Pe numele unuia dintre străini, care se afla în şedere ilegală, s-a emis decizie de returnare prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, iar la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în România, pe o perioadă de 3 luni.

 

Reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 40.000 de lei, conform O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări Caraş – Severin, au desfăşurat, în perioada 19 – 21 septembrie  a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza de competenţă.

 

În cadrul activităţilor, în urma unui control la o societate comercială cu obiect de activitate panificaţie, poliţiştii de imigrări au depistat 4 cetăţeni străini, cu vârste între 23 şi 41 de ani, din Albania, Serbia şi Bosnia Herţegovina,  care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că 3 dintre aceştia aveau drept de şedere pe teritoriul României, iar tânărul de 23 de ani, din Albania se afla în şedere ilegală.

 

Astfel, poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin au emis pe numele tânărului o decizie  de returnare, prin care este obligat să părăsească teritoriul României în termen de 15 zile, iar la ieşirea din ţară va fi instituit consemnul nominal de nepermitere a intrării în ţară, pe o perioadă de 3 luni. Totodată, acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 600 de lei în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România republicată.

 

De asemenea, reprezentanţii societăţii comerciale au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 40.000 de lei, conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România.

 

La acţiune au partcipat şi inspectori din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraş – Severin.

 

Acţiunile desfăşurate de către poliţişti urmăresc asigurarea ordinii şi siguranţei cetăţeanului prin exercitarea unui control permanent asupra respectării legalităţii şederii în România a străinilor, precum şi combaterea migraţiei ilegale şi a muncii nedeclarate.

Leave a reply