Un nou scandal ar putea izbucni în mediul public după ce nici nu a apucat să se stingă cel cu angajările de la Poliția de Frontieră. Acolo reprezentanții sindicatului Europol au atras atenția că, deși aveau acceptul de a asista la ședința de întocmire și tragere la sorți a subiectelor, nu au fost lăsați de către președintele comisiei de examen și au acuzat că s-a întâmplat asta pentru că subiectele, probabil, erau deja făcute și ajunseseră la cine trebuie, iar sindicatul doar ar fi stricat toată organizarea…

La fel se pare că stau lucrurile și la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor din Caraș-Severin, acolo unde a fost scos la concurs un post de consilier gradul I pentru serviciul de contabilitate. Deși au fost zeci de interesați, de câte ori ajungeau pe la DSVSA să ceară bibliografie sau documentele de înscriere erau trimiși la plimbare pe motiv că postul este deja pus de-o parte pentru oarecine.

Așa că, unul câte unul, doritorii de contabilitate pe la DSV au făcut cale întoarsă. Ceva mai curajoasă a fost doamna economistă de la Prodmec, Liana Tătaru. Da, ea! Soția doctorului Radu FLorin Tătaru, șeful Biroului de Evidență Informatică și Control Administrativ, purtător de cuvânt al instituției și alte alea. Doar că, la fel de căpos, a fost și Rafael Crețu care a decis să dea sistemul bancar pe contabilitate la Stat.

Cum, de regulă, doctorul Tătaru era în comisia de examen și era cel care făcea subiectele, lipsa lui din această comisie ne-a atras atenție. Căci din comisia de examen pentru cele 3 posturi de consilier și un post de consilier asistent nu mai face parte dr. Tătaru ci directorul Nicolae Crista și contabila Marieta Bucicoiu, la care se adaugă Cantemir Moldovan ca reprezentant al Instituției Prefectului și Ion On ca secretar.

Cum soția sa se înscrisese la examen, era normal ca dr. Tătaru să nu își bage nasul în acest concurs. Doar că, se pare, această retragere ar fi fost doar de fațadă, spun sursele noastre, căci subiectele ar fi fost făcute de către dr Tătaru și Marieta Bucicoiu! Da, ar fi fost făcute DEJA, deși regulamentul spune, la fel ca la Poliția de Frontieră, ca subiectele să se facă chiar în dimineața examenului, programat pentru ora 11 apoi să se tragă la sorți una dintre variante.

Și dacă tot a făcut subiectele dinainte, doctorul Tătaru se pare că a decis să fie gentil și să i le transmită și soției dumnealui, spre a-i fi de folos. Doar că, iată, subiectele au ajuns și la noi și am decis să le facem publice. Asta deși, repet, ele trebuiau făcute luni dimineață, 28 august, chiar în ziua examenului!

Nu știm dacă să dăm crezare surselor noastre sau nu, dar nu putem să nu ne întrebăm oare de ce un economist la privat și la o firmă de viitor, fără probleme (Prodmec) dă siguranța muncii și salariului la privat pe un post călduț la Stat?!

Pentru că am publicat deja subiectele, suntem curioși dacă mâine examenul se va mai ține și, dacă se va mai ține, se vor folosi aceste subiecte sau, brusc!, se vor face altele. Iar dacă fac altele, chiar suntem curioși cine va câștiga concursul…

Leave a reply