Arhivă

Ministerul Educației a demarat procedura de înlocuire a celor 13 inspectori şcolari demiși vineri

Ministerul Educaţiei anunţă, luni, pe site-ul instituţiei, că organizează selecţia cadrelor didactice pentru ocuparea mai multor funcţii în cadrul inspectoratelor şcolare judeţene, inclusiv pentru posturile de inspectori generali rămase vacante după revocările făcute, vineri, de ministrul Liviu Pop.

„Ministerul Educaţiei Naționale anunţă organizarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării, în anul şcolar 2017-2018, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar, a următoarelor funcţii de conducere din inspectoratele școlare: 14 funcţii vacante de inspector şcolar general din inspectoratele şcolare judeţene: Arad, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călărași, Constanţa, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Olt, Sibiu, Tulcea, Vrancea; o funcţie temporar vacantă de inspector şcolar general la ISJ Braşov; 12 funcţii vacante de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare judeţene: Alba-1, Arad-1, Botoşani-1, Gorj-1, Giurgiu-1, Harghita-1, Mureş-1, Olt-2, Teleorman-1, Tulcea-1 şi Vrancea-1; 2 funcţii temporar vacante de inspector şcolar general adjunct la ISJ Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti”, reiese dintr-un anunţ apărut pe site-ul ministerului Educaţiei.

Printre toate posturile vacante din cadrul inspectoratelor şcolare judeţene se numără şi cele 13 funcţii de inspectori generali rămase libere după ce, vineri după-amiaza, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, i-a revocat pe cei care ocupau aceste funcţii.

„Funcțiile pot fi ocupate de cadre didactice care, conform prevederilor articolului 260 alineatul (1) din Legea educaţiei naţionale numărul 1/2011 cu modificările şi completările ulterioare, îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt titulare în învățământ, au absolvit cu diplomă de licență studii universitare, au gradul didactic I sau titlul științific de doctor, sunt membre ale corpului național de experți în management educațional”, reiese din anunţul instituţiei.

Persoanele interesate pot trimite la cabinetul ministrului, până pe 23 august, curriculum vitae şi o scrisoare de intenţie.

Ministerul Educaţiei a revocat din funcţie, vineri după-amiază, şefii a 13 inspectorate şcolare. Motivul demiterii ar fi rezultatul unui control făcut la inspectoratele judeţene, care ar arăta că au fost nereguli în contractele de management. Unii dintre cei demişi ameninţă că vor da în judecată instituţia.

„Nu este în regulă ce s-a întâmplat, nu credeam că în anul 2017 se mai poate aşa ceva, o demitere în grup din motive puerile, cum că nu ne-am îndeplinit sarcinile din fişa postului. Nu pot să îmi explic această grabă a Ministerului Educaţiei. Voi contesta decizia, voi merge în instanţă”, a spus Florina Stoian, care a câştigat concursul pentru funcţia de şef al ISJ Buzău în mai 2016.

Pe de altă parte, Ministerul Educaţiei a explicat că decizia a fost luată după ce au fost efectuate mai multe controale la inspectoratele şcolare din toată ţara.

„Am semnat în locul ministrului pentru că era plecat din București vineri după-amiază și, fiind singurul cu delegare de atribuții pe semnătură, am semnat. A fost o echipă care a analizat activitatea tuturor inspectorilor școlari generali pe contractul de managemnt și s-a ajuns la concluzia că din toți, un număr de 13 au mai multe puncte din contract, care nu au fost respectate. Diferă de la un caz la altul, sunt probleme diferite și s-a luat decizia ca ei să fie eliberați din funcții. În contractul de management scrie că trebuie să fie notificați cu două săptămâni înainte. E adevărat că ei au o evaluare anuală, dar asta nu împiedică ministerul să îi evaluaeze de câte ori consideră că este necesar. Evaluarea asta se face de vreo două săptămâni și se pare că inspectorii școlari nu au știut de chestiunea asta. Echipa s-a dus să se uite pe contractul de management să vadă ce trebuia făcut și ce nu s-a făcut. Ei nu trebuie să fie inștiințați. Este o evaluare continuă”, a explicat pentru MEDIAFAX Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Contactat de MEDIAFAX, ministrul Educației, Liviu Pop, nu a dorit să facă niciun fel de comentarii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts