
Pui la ceaun. Ce trebuie sa faci ca sa iasa perfect!
La doar cativa kilometri de Bucuresti, mai exact in comuna Tartasesti se afla paradisul din inima padurii. Inconjurat de copaci inalti Hanul Vlasia este o oaza de liniste pentru cei care doresc sa evadeze in weekend.
Hanul dispune de restaurant cu terasa generoasa, salon de nunti si botezuri, piscina,sala de forta, loc de joaca pentru copii si chiar de camere pentru cazare. In fiecare week-end se tin petreceri la piscina cu dj si diverse concursuri atat pentru adulti cat si pentru copii. Meniul este compus din retete traditionale romanesti cele mai solicitate preparate fiind puiul la ceaun, mititeii cu cartofi si salata de vara si papanasii cu dulceta si smantana.
Astazi bucatarul Chef de la Hanul Vlasia ne-a dezvaluit secretele unei retete traditionale si anume pui la ceaun.
Pentru ca acest preparat sa iasa perfect iata ce trebuie facut.
Puiul la ceaun nu este o reteta in sine, ci mai mult consta in a sti doua secrete. Primul consta in folosirea unturii de porc sau a unturii in amestec cu ulei, pentru a obtine o carne frageda si al doilea in adaugarea sarii in grasime si nu pe carne, a declarat bucatarul chef.
Ingrediente:
2 kilograme carne de pui cu piele si os
Untura de porc cat sa acopere carnea
Sare
Mujdei pentru servire
Preparare:
Daca folositi pui intregi, desfaceti carnea in bucati
Crestati carnea din loc in loc in partile groase
Incingeti untura intr-un ceaun
Adaugati 2 linguri de sare in untura
Adaugati bucatile de carne si frageziti la foc mediu timp de 34-40 minute, pana cand carnea estepatrunsa in interior si aurie la suprafata.
Scoateti carnea si lasati-o la scurs pe un servet de hartie.
Puiul la ceaun se consuma imediat, cu mujdei de usturoi si muraturi.