Home / Banat / CEREM PROTEJAREA DE URGENȚĂ A MUNCITORILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

CEREM PROTEJAREA DE URGENȚĂ A MUNCITORILOR ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE

Peste 3 milioane si jumătate de români muncesc  in țările europene. Zilnic sute de români sunt abuzati înstatele unde locuiesc prin legi discriminatorii, de catre funcționari care iși permit să nu le rezolve problemele ci să ii jignească și, nu in ultimul rand, de către angajatori care îi forțează să lucreze in condiții mizere.

 

De aceea cerem prim-ministrului Tudose modificare misiunii Ministerului Pentru Românii de Pretudindeni, dintr-un Minister care se ocupă doar de acordarea de subvenții pentru proiecte culturale in diaspora, intr-unul care sa aibă ca prim obiectiv protejarea romanilor din diaspora.

Majoritatea  românilor care lucrează in Europa trimit in continuare banii in țară. Asa se face că in ultimii 10 ani, ei au trimis acasă peste 55 miliarde de Euro, mai mult decat oricare investitor străin și mai mult decât a primit România de la Uniunea Europeană. Cu toate acestea, Guvernul României continua să manifeste fața de ei  indiferență şi dispreț„a declarat Daniel Tecu președintele FADERE.  

About editor editor

Check Also

8.000 de țigarete de contrabandă ridicate de polițiștii cărășeni

Polițiștii rutieri de la Poliția Stațiunii Băile Herculane au descoperit și confiscat 40 de cartușe …

Lasă un răspuns