Ziua de sâmbătă va începe cu un show în memoria lui Corneliu Stroe, adus chiar de către fiica sa, Roxana, împreună cu trupa ei, Foxy Lady (nume inspirat din piesa omonimă a lui Jimmy Hendrix). Alături de ei, vor mai urca pe scenă Liviu Marculescu, Elena Gatcin şi Marcian Petrescu, cotat în prezent drept cel mai bun muzicuțist de blues din România, cu un sunet și o prezență scenică de nivel european.

Festivalul se va încheia cu show-ul „Diavolul și Robert Johnson”, pus la cale de Mike Godoroja şi invitatul special, actorul Eugen Cristea, împreună cu trupa Blue Spirit. Cei doi protagoniști vor transpune scenic povestea legendarului creator de blues Robert Johnson, înscris în panteonul Rock and Roll Hall of Fame în categoria „Influențe timpurii” și clasificat de revista Rolling Stones pe locul cinci în topul celor mai importanti chitariști ai tuturor timpurilor. În jurul artistului care a trăit doar 27 de ani, s-a creat un mit care spune că Johnson și-ar fi vândut sufletul diavolului pentru a primi talentul de a cânta blues.

Gazdele evenimentului vor fi Mike Godoroja şi Florian Lungu, iar biletul pentru o zi de festival va costa 30 de lei. În acest preţ sunt incluse şi locul de campare, loc de parcare şi intrare la piscina de pe domeniul pe care se va desfăşura evenimentul.

În ataşament sunt fotografii cu locul în care se va desfăşura festivalul, precum şi cu o parte din artişti. Le puteţi utiliza în materialele de presă dedicate evenimentului.

De asemenea, aici puteţi viziona un clip de la ediţia din 2015: https://vimeo.com/150225154

 

Informaţii utile:

Localitatea Ghelari este situată la 18 km de Hunedoara, în Ţinutul Pădurenilor. Din Timişoara şi Cluj se ajunge aici în aproximativ 2h 45min, din Arad, în 3 ore, din Reşiţa, în 2h 20 min, Din Sibiu, în 1h 45 min, din Oradea, în 3h 45 min, iar din Bucureşti – în 5 ore şi jumătate.

Ce putem vizita în zonă:

Ghelari este considerată capitala Ţinutului Pădurenilor. Este celebru pentru vechile sale mine, pentru tradiţiile cu care se mândresc localnicii, dar şi pentru catedrala sa monumentală. Pe lângă peisajele pe care le oferă chiar de pe platoul pe care se desfăşoară festivalul, aici puteţi explora pe jos, cu bicicleta sau ATV-ul mai multe trasee montane pentru amatori dar şi pentru profesionişti. De asemenea, la doar 10 km de Ghelari se află satul cu cinci locuitori, Alun, celebru pentru drumul de marmură, unic în România. Furnalul de la Govăjdie, primul cu flux continuu din Europa şi locul în care s-au turnat piese din fontă pentru Turnu Eiffel este la 17 km; iar lacul Cinciş, cu ale sale zone de agrement, este la doar 10 kilometri distanţă. Dacă nu aţi vizitat până acum Castelul Corvinilor, el se află la doar 18 km, iar Cetatea Devei, la 33 km.

Vă aşteptăm!

Leave a reply