Coastele caramelizate la grătar reprezintă o rețetă gustoasă și sățioasă, cu multe condimente, un preparat la gratar potrivit pentru cei care vor să sărbătorească vacanța în aer liber, alături de o halbă de bere sau un pahar de vin.

Rețeta a fost preparată și oferită de Chef Liviu Bosnea, proprietarul grupului de restaurante Grill World.

 

Ingrediente:

1 coasta de porc

Sos marinat:

  • boia,
  • miere,
  • coniac,
  • sare,
  • piper,
  • cimbrișor,
  • suc de portocale

 

Ceapa murată:

  • Ceapă roșie tăiată
  • sare
  • oțet balsamic
  • suc de lămaie.

 

Chipsuri de cartofi:

  • cartofi
  • sos Tabasco
  • sare de mare

 

Mod de preparare

 

Se face un sos marinat din coniac, suc de portocale, miere, sare, piper, boia și cimbrișor, în felul următor:

Se pun 30 ml. coniac într-un bol. Se adaugă 1 ceașcă suc de portocale, o linguriță de miere și doua lingurițe boia. Se completează cu sare, piper și cimbrișor, apoi se amestecă bine.

Se lasă coastele de porc la marinat timp de 24 ore, la rece; apoi se frig pe gratar, pe ambele parti, timp de 25 de minute.

Coastele de porc se servesc cu salată de ceapă murată (preparată din ceapă roșie, fiartă în oțet cu sare și suc de lămâie) și chipsuri de cartofi (felii subțiri de cartofi cu sos tabasco și sare, prăjiți în ulei).

 

Secretele Bucătarului

Nu se adaugă prea multă boia în sosul marinat deoarece amărăște coastele.

Despre Grill World

Deschis în 2016, grupul Grill World oferă preparate la gratar create de Chef Liviu Bosnea în cadrul celor doua restaurante de pe litoral: La Rotisor Mamaia și La Rotisor Neptun.

Restaurantul La Rotisor Mamaia este situat în Satul de Vacanță Mamaia 1 și oferă zilnic, între orele 16 – 24, preparate la gratar.

Restaurantul La Rotisor Neptun este situat în Complexul Prichindel, Aleea Trandafirilor și organizează zilnic spectacole cu muzica live susținute de formația Nomad Music și Caravana lui Axinte.

 

Leave a reply