Proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor disponibile de director şi director adjunct din unităţile din învăţământul preuniversitar are loc luni, la nivel național fiind vacante aproximativ 3.600 de astfel funcții, potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale (MEN).

Prima probă a concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere din școli implică rezolvarea unui test-grilă de către candidaţi, în cel mult 90 de minute. În cadrul acestei testări se evaluează cunoștințele privind legislația, dar și informațiile pe care candidații le au cu privire la managementul educațional.

Reprezentanții Ministerului Educației au declarat, pentru MEDIAFAX, că, la nivel național, sunt disponibile aproximativ 2.300 de locuri pentru directori și circa 1.300 de posturi pentru funcția de director adjunct.

Ponderea cea mai mare, spun sursele citate, o reprezintă posturile vacante în unitățile preșcolare și în mediul rural.

„Există situații în care niciun candidat nu s-a înscris și există cazuri în care sunt chiar și patru candidați pe un loc”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Conform sursei citate, la nivelul Capitalei, 181 de unități de învățământ au posturi scoase la concurs.

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, între 17 și 18 iulie, are loc elaborarea graficului de desfășurare a probelor de evaluare a curriculumului vitae și de interviu și invitarea observatorilor să participe la desfășurarea acestor probe, conform graficului.

În același interval va fi transmis graficul de desfășurare a probelor de evaluare a curriculumului vitae și de interviu Ministerului Educației Naționale și la ministerele de resort, dacă este cazul.

Între 19 și 31 iulie, este programată organizarea și desfășurarea probelor de evaluare a curriculumul-ului vitae și interviul, precum și soluționarea contestațiilor înregistrate.

Cel târziu în data de 2 august va avea loc afișarea rezultatelor finale ale concursului și până în 4 august se va desfășura validarea rezultatelor finale în consiliul de administrație al inspectoratului școlar și transmiterea acestora către MEN.

Conform sursei citate, între 21 și 23 august este programată emiterea deciziilor de numire în funcție încpând cu 1 septembrie (prin concurs sau prin detașare în interesul învățământului).

Lista candidaților pentru postul de director sau director adjunct din Caraș-Severin poate fi citită aici.

Leave a reply