Gărâna, un sat de la poalele Munților Semenic, unde trăiesc permanent puțin peste o sută de oameni, devine, în sezonul estival, un pol al festivalurilor muzicale, care adună, în fiecare an, zeci de mii de turiști.

„Va fi o vară intensă, plină de acțiune. Vor fi două evenimente rock, în 15 și 22 iulie, la care vor participa trupe cunoscute ale scenei românești, un festival de blues, ajuns la cea de-a doua ediție, unul de fusion and gospel, care se află la prima ediție, dar care sperăm că va prinde rădăcini și, desigur, festivalul de folk, ediția din acest an urmând a se desfășura pe parcursul a patru zile”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, organizatorul evenimentelor, Lora Körtvelyessy.

Până în august, la Gărâna concertează nume importante ale jazz-ului, rock-ului, blues-ului sau folk-ului, care atrag foarte mulți turiști. Aproape pustie mai bine de jumătate de an, Gărâna prinde viață odată cu venirea verii și, mai ales, odată cu primele acorduri de jazz.

Duminică seara s-a încheiat Festivalul Internațional de Jazz Gărâna 2017, care a ajuns la cea de-a 21-a ediție și care a adunat câteva mii de iubitori ai acestui gen muzical. Început în 1997, festivalul a crescut de la an la an și, odată cu el, și Gărâna turistică.

Dar Gărâna nu mai înseamnă doar jazz. La fiecare sfârșit de săptămână, scena din Poiana Lupului găzduiește concerte și recitaluri pentru toate gusturile muzicale.

Pe 15 și 22 iulie, la Gărâna va avea loc Festivalul SemenicFest Rock, apoi Gărâna WolfBlues Festival, programat pentru 29 iulie, pe 4 august fiind programat Festivalul Visions of Dreams Fusion&Gospel, iar pe 10 august, Gărâna Folk 2017.

AGERPRES/(AS — autor: Paula Neamțu, editor: Oana Popescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Leave a reply