Ieri, 29 iunie, in jurul orei 12:32, echipamentele telecomandate ale producatorului de energie electrica TMK Hydroenergy Power au inregistrat o avarie la linia electrica aeriana 35 kV Grebla – Crainicel 1, care alimenteaza si localitatile Brebu Nou si Garana si asigura transportul energiei electrice produsa in centralele hidroelectrice Crainicel 1, Crainicel 2 si Breazova catre statia de 110/35/6 kV Grebla.

 

Conditiile meteo nefavorabile semnalate prin intensificari ale vantului, precum si terenul accidentat, ingreuneaza efortul echipelor TMK Hydroenergy Power, care se afla deja in teren pentru identificarea si remedierea deficientei electrice.

 

Este important de mentionat faptul ca linia electrica aeriana 35 kV Grebla – Crainicel 1 are o lungime de 12,5 km si un traseu greu accesibil prin zona de munte a localitatilor Brebu Nou si Garana, iar controlul vizual se realizeaza prin parcurgerea traseului acesteia pe jos.

 

Mentionam faptul ca pentru alimentarea cu energie electrica in cel mai scurt timp a celor aproximativ 500 locuri de consum au fost suplimentate numarul echipelor operative, fiind mobilizati si prestatori externi.

Leave a reply