Pe 10 şi 11 iunie, Ploieștiul va găzdui, pentru al doilea an la rând, Festivalul Internaţional de Educaţie – FIEdu, în cadrul căruia experţi în educaţie din toate colţurile lumii vor prezenta soluții găsite de alte state la problemele cu care se confruntă în prezent educația românească.
Evenimentul internaţional, organizat de Asociația Iubesc Ploieștii, în parteneriat cu Centrul Educațional de Inspirație Finlandeză Yuppy Koti și Fundația Seeding Knowledge, are loc în contextul în care, în România, cheltuielile cu educația (7%) sunt pe ultimul loc în clasamentul cheltuielilor publice (Eurostat 2016).
“Studiile arată că majoritatea sistemelor de învăţământ din lume fac eforturi semnificative pentru a reuşi să satisfacă nevoile actuale ale generaţiei tinere și ale pieței muncii. Pentru a evolua, trebuie să ne actualizăm în permanenţă metodele de predare-învăţare şi să integrăm inteligent noile inovaţii tehnologice. Ca să le capteze atenţia elevilor, profesorii trebuie să fie mereu actuali şi să le ofere informaţii relevante şi practice. Când dispunem de resurse financiare limitate, e cu atât mai important să facem investiții susținute în alegerea celor mai eficiente mijoace care să-i ajute pe cât mai mulți copii să-și atingă potențialul”, susține Alexandra Anton, CEO al Festivalului Internaţional de Educaţie – FIEdu.
Până în prezent și-au confirmat prezența reputaţi experţi din Finlanda (Jukka Kangaslahti – Consultant finlandez în Parlamentul Europei), Suedia (Johan Wendt – Fondator Mattecentrum), Regatul Unit (Lisa Vernon – Manager la Historic Royal Palaces), Statele Unite (Nancy Commins, Profesor în educație la Universitatea Colorado) şi Singapore (Lim Ai Hong – Profesor). La dezbatere vor participa şi directori de şcoli publice și private, cercetători din domeniul educaţiei, profesori şi elevi din România. Aceştia vor discuta despre teme importante pentru educaţie viitorului, precum: combaterea analfabetismului și scăderea abandonului școlar, colaborarea dintre părinți-copii-profesori, modalități de reducere a birocrației în sistemul de învățământ, dobândirea și îmbunătățirea continuă a inteligenței emoționale, experiențe de învățare în afara școlii, importanța viziunii liderilor din educație, educația financiară și metode moderne de predare.
Programul Festivalului Internaţional de Educaţie – FIEdu
• Sesiuni în plen la Sala Europa – Palatul Administrativ Ploiești
• Ateliere practice pentru profesori și părinți la Sala Marii Uniri din Palatul Culturii Ploiești și Sala de Studiu a Muzeului Omului
• Smart Gallery – Galeria de materiale si soft-uri educaționale din România și din străinătate la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești
• Kids Outdoor Festival – Festivalul în aer liber pentru copii – eveniment organizat de Fundația Seeding Knowledge, la care copiii care își însoțesc părinții la festival și nu numai pot participa gratuit – se va desfășura la Sala Coloanelor din Palatul Culturii Ploiești și pe esplanada Palatului Culturii
Pentru înscrieri şi programul integral al evenimentului, accesaţi site-ul www.fiedu.ro.
***
Despre Asociația Iubesc Ploieștii
Iubesc Ploieștii s-a format ca grup de inițiativă în anul 2010, ajungând astăzi la o comunitate activă online de peste 18.000 de persoane atrase organic pe pagina de Facebook Iubesc Ploieștii. Scopul formării acestui grup a fost acela de a promova Ploieștiul sub toate aspectele sale: istoric, cultural, sportiv, economic ș.a. După cinci ani de activitate, timp în care grupul a realizat prima hartă turistică bilingvă din istoria orașului Ploiești și a realizat primele suveniruri care să promoveze simbolurile orașului, în decembrie 2015 a luat naștere Asociația Iubesc Ploieștii.
Activitatea asociației se desfășoară prin intermediul:
– paginii de Facebook Iubesc Ploieştii, care informează zilnic o comunitate online de peste 18.000 de iubitori ai orașului aflați în întreaga lume;
– activității Yuppy Koti Centre, centrul educațional de inspirație finlandeză din Ploiești.
Despre Fundația Seeding Knowledge
Fundația Seeding Knowledge oferă pregătire extrașcolară concepută special pentru a ajuta elevii studioși, dar fără resurse materiale, să se dezvolte echilibrat și armonios, până la împlinirea vârstei de 18 ani. În martie 2016, a fost lansat programul de burse “Viitor prin educație”, un pachet complet de servicii educaționale, adaptat specificului fiecărui elev căruia i se adresează și de care beneficiază, în prezent, 10 copii din București.

Leave a reply