Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Cenad au depistat şi predat autorităţilor competente un cetăţean bulgar, pe numele căruia autorităţile bulgare au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii si sigurantei publice.

 

Astazi, în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul bulgar S.R., în vârstă de 43 de ani, pasager intr-un autoturism marca Ford, înmatriculat în Bulgaria.

Cu ocazia efectuării controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis, de către autorităţile din Bulgaria, un mandat european de arestare, pentru săvârşirea de infracţiuni contra ordinii și siguranței publice, în data de 15.12.2015.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei bărbatului, acesta fiind predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiș, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

Sute de metri de plase monofilament, confiscați de polițiștii de frontieră mehedințeni

 

         Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Orșova – județul Mehedinți au descoperit într-un autoturism, în care se aflau doi cetățeni români, 12 plase monofilament, în lungime totală de 685 de metri, unelte de pescuit interzise de lege.

În cadrul unei acțiuni desfășurate în data de 15.05.2017 pe linia combaterii braconajului piscicol în zona de competență, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Orșova au oprit la un filtru organizat la intrarea în localitatea de frontieră Ilovița, un autoturism marca Ford, condus de M. Viorel, în vârstă de 50 de ani, alături de care se afla, în calitate de pasager D. Lucian,  în vârstă de 43 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Mehedinți.

La controlul autoturismului polițiștii de frontieră au descoperit în portbagaj 12 plase de pescuit tip monofilament, cu o lungime totală de 685 metri, unelte de pescuit interzise de lege a fi folosite la activități de pescuit.

Plasele de pescuit, în valoare de peste 2.740 lei, au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte.

Polițiștii de frontieră le-au întocmit celor doi bărbați, de profesie pescari comerciali, lucrare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de producerea, importul, deținerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament și pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

 

Leave a reply