Polițiștii de frontieră timișeni s-au alăturat campaniei “Dreptul la munca este al tău. Nu-l vinde traficanților!”, desfășurată de A.N.I.T.P. Timișoara

Polițiștii de frontieră timișeni s-au alăturat campaniei “Dreptul la munca este al tău. Nu-l vinde traficanților!”, desfășurată de A.N.I.T.P. Timișoara

În perioada 15-19.05.2017, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara în cooperare cu Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara s-au unit împotriva indiferenţei şi nepăsării și au demarat o campanie pentru prevenirea și combaterea traficului de persoane, în vederea exploatării prin muncă forțată.

Campania și-a propus să crească gradul de informare a publicului cu privire la riscurile asociate exploatării prin munca și la dimensiunea formelor de manifestare ale traficului de persoane, să informeze populația cu privire la condițiile legale de muncă în străinătate și totodată să crească gradul de informare a factorilor de decizie.

Activitățile desfășurate în cadrul campaniei au constat în realizarea de fly-ere ce conțin informații privind informarea populației în ceea ce privește exploatarea prin munca și recomandări despre cum să prevină a pica victime traficului de persoane și distribuirea acestora în punctele de trecere ale frontierei persoanele care călătoresc în străinătate, cu sprijinul lucrătorilor Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timișoara.

Totodată, polițiștii de frontieră au fost instruiți cu privire la modul în care pot fi identificate potențiale victime ale traficului de persane și modul de operare în cazul identificării acestora.

 

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )