„Familia, Educatia si Bunastarea”

„Familia, Educatia si Bunastarea”

Pentru a marca Ziua internațională a familiei, ieri,  15 mai 2017, Organizatia Municipala a femeilor social-democrate din Resita, a organizat dezbaterea cu tema „Familia, Educatia si Bunastarea”, initiativa a doamnelor Luminita Maria Jivan – deputat PSD si presedinte interimar al OFSD Caras-Severin si Elena Borchescu, presedinte OFSD Resita.

Invitati :

 • parintele Mihai Ciucur – Centul de  tineret  Moniom
 • Sorina Toba, medic scolar
 • Cristina Bacer, medic anatomo-patolog
 • Lenuta Ciurel, dir. Colegiul  Economic al Banatului  montan

La dezbateri au participat o parte a consilierilor locali din Resita, dascali, membri  de partid. Discutiile s-au axat pe abordarea unor teme de interes larg, cum ar fi : rolul familiilor în promovarea educației timpurii și a posibilităților de învățare pe tot parcursul vieții pentru copii și tineri, problemele cu care se confrunta familia, bunele practici pentru echilibrul dintre muncă și familie în scopul ajutării părinților în rolurile lor educaționale și de îngrijire, relationarea prosociala, egalitatea de gen, rolul Bisericii in promovarea si apararea valorilor traditionale, etc.

Parintele Mihai Ciucur a impartit participantilor la dezbateri exemplare din “ Foaia Diecezana “ – periodic de cultura si spiritualitate, editat de Episcopia Caransebesului si a lansat o invitatie femeilor social-democrate participante la dezbateri, de a vizita Centrul de tineret Moniom si colabora pe viitor in  organizarea si desfasurarea unor actiuni (  umanitare, culturale, educative ).

Despre rolul scolii, al dascalilor,  consilierilor  scolari, psihologi in formarea personalitatii generatiei tinere, au  vorbit doamnele :  Lenuta Ciurel si Rodica Vesa. Deasemeni  dr. Sorina Toba a punctat o serie de aspecte legate de ceea ce presupune “ Mens sana in corpore sano “.

15 mai Ziua Internațională a Familiei

Deschidere: Elena Borchescu

 1. Prezentare eveniment

Ziua Internațională a Familiei a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 20 septembrie1993, ca eveniment cu dată fixă pe 15 mai a fiecărui an și reflectă importanța pe care comunitatea internațională o acordă familiilor.  La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului, propunere susținută și de Patriarhia Română, ziua de 15 mai a devenit oficial și Ziua familiei române.

 1. Prezentare invitați + teme abordate
 2. a) Preot – Conceptul de familie
 3. b) Sorina Tobă – Sănătatea în familie
 4. c) Lenuța Ciurel – Carieră vs Familie
 5. d) Rodica Vesa – Educație în familie

 

 1. Cuvântul invitaților / dezbatere
 2. Concluzii în încheiere – Elena Borchescu

CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )