Din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, au fost intensificate, pentru perioada 12 – 14 mai 2017, acţiunile menite să menţină un climat de siguranță publică, să combată faptele ilegale şi să salveze vieţi, prin prevenirea accidentelor de circulaţie.

În perioada 12-14 mai a.c., peste 200 de poliţişti cărășeni de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, arme, explozivi şi substanţe periculoase, intervenţie rapidă şi transporturi au acţionat, în sistem integrat, pe toate liniile, pentru siguranţa şi liniştea cetăţenilor.

Astfel, în primele două zile ale acțiunii, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au desfăşurat acțiuni și controale în urma cărora au fost constatate 10 infracţiuni şi au fost aplicate 289 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate se ridică la 88.070 de lei.

 

Poliţiştii de ordine publică au desfășurat 31 de controale şi acțiuni pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale ce se comit. Au fost constatate 6 infracţiuni la Legea nr. 46/2008 (codul silvic) și au fost aplicate 58 de sancțiuni contravenționale, dintre care 32 la Lg.61/1991, 5 la Lg.12/1990 privind comerțul ilicit, 3 la regimul silvic și 18 la alte acte normative. Polițiștii au confiscat 7,5 mc de material lemnos și au indisponibilizat un mijloc de transport.

 

Poliţiştii rutieri s-au aflat în trafic pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi pentru fluidizarea traficului rutier pe pricipalele arte de circulație. În urma controalelor efectuate, au fost constatate 4 infracțiuni la regimul circulației rutiere pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. De asemenea, au fost aplicate 228 de sancţiuni contravenţionale la O.U.G. nr. 195/2002, dintre care 93 pentru viteză și 16 pietonilor. Au fost reținute şi 13 permise de conducere, dintre care 2 pentru alcool, 3 pentru viteză și 10 pentru alte abateri, precum și 2 certificate de înmatriculare retrase.

 

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au desfășurat acțiuni și controale pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale şi a altor infracțiuni de natură economico-financiară. Au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale dintre care una, în valoare de 3.000 de lei, unei societăți comerciale din comuna Măureni pentru că a fost identificată suma de 449,70 de lei neînregistrată prin casa de marcat electronică fiscală.

 

Acțiunile continuă și pe parcursul zilei de astăzi.

 

Suntem la datorie! Dacă aveți nevoie de ajutor sau sunteți martorii unei fapte antisociale, anunțați cel mai apropiat polițist sau sunați la numărul 112!

 

Leave a reply