Home / Banat / Persoanele cu dizabilități de la Oravița se pregătesc să întâmpine Paștele

Persoanele cu dizabilități de la Oravița se pregătesc să întâmpine Paștele

Săptămână aglomerată pentru beneficiarii Centrului ”Elena Ardelean” din Oravița. Aceștia au programat o serie de activități prin care întâmpină Sărbătorile Pascale. Încă de luni, 10 aprilie, persoanele cu dizabilități cazate în modulele centrului s-au bucurat de vizita frizerilor și coafezelor din Oravița. Aceștia le-au oferit o zi  întreagă de răsfăț. ”E o activitate inedită care i-a bucurat enorm pe beneficiarii noștri. De dimineață au venit patru frizeri  iar după-masă alți patru, care au oferit fiecărei  persoane câte un tuns, spălat și coafat. Întocmai ca la salon”, a declarat Sebastial Daniel Butan, șeful  centrului.

Marți, 11 aprilie, este programată o mini-excursie pe celebra cale ferată Oravița-Anina. În această excursie vor merge 13 persoane  însoțite de pedagogul de recuperare, un inspector de specialitate și un asistent sanitar.  Joi, la modulul ”Centrul de Îngrijire și Asistență” al Centrului ”Elena Ardelean Oravița”,  care e dotat cu un atelier de bucătărie, toți beneficiarii vor participa la vopsirea ouălor de Paști. Ca de fiecare dată, Sărbătoarea Învierii va fi întâmpinată cu bucate tradiționale și decorațiuni specifice, realizate alături de personalul centrului. O parte dintre beneficiari  vor participa, de asemenea, la Slujba de Înviere, la bisericile din oraș.

Centrul ”Elena Ardelean” din Oravița este o unitate de tip rezidențial  aflată în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Caraș-Severin. Acesta  găzduiește 95 de persoane adulte cu dizabilități, în două module: Centrul de Îngrijire și Asistență și modulul  de locuințe protejate. Aici, persoanele cu nevoi speciale beneficiază de  servicii medicale de specialitate, îngrijire, consiliere psihologică și activități de reintegrare socială.

About editor editor

Check Also

Roşu şi negru contra alb-violet! Primul derby bănăţean al sezonului se joacă la Reşiţa

Punctele sunt importante, indiferent de adversar, dar o victorie într-un derby local e mai frumoasă …

Lasă un răspuns