Home / Caraş-Severin / DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI FĂRĂ PERMIS, DE DOUĂ ORI ÎN ACEEAȘI ZI

DEPISTAT LA VOLAN SUB INFLUENȚA ALCOOLULUI ȘI FĂRĂ PERMIS, DE DOUĂ ORI ÎN ACEEAȘI ZI

Polițiștii Secției 8 de Poliție Rurală Oravița efectuează cercetări față de un bărbat din Ticvaniu Mare, care a condus un autoturism fără permis și sub influența alcoolului. A fost depistat în trafic de două ori în aceeași zi.

 

Ieri, 10 aprilie a.c., în jurul orei 12.20, polițiștii din Grădinari și Ticvaniu Mare au fost sesizați despre faptul că pe raza comunei Grădinari circulă un autoturism la volanul căruia se află un bărbat sub influența alcoolului.

 

Polițiștii au identificat autoturismul respectiv care era staționat pe strada Crucii din Grădinari, în fața unui imobil. La volanul lui a fost identificat un bărbat în vârstă de 49 de ani, din Ticvaniu Mare, neposesor al unui permis de conducere, care consuma băuturi alcoolice, fiind în stare vădită de ebrietate.

 

Bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus la spitalul din Oravița unde a refuzat și recoltarea probelor biologice de sânge necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

 

În aceeași zi, în jurul orei 19.30, bărbatul s-a urcat din nou la volanul aceluiași autoturism pe care l-a condus pe strada Vărădiei din Grădinari. Din cauza stării de ebrietate, acesta a pierdut controlul volanului, intrând cu mașina într-un șanț.

 

A acceptat de data aceasta să fie testat de polițiști cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

Pe numele lui au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, sub influența alcoolului și refuzul recoltării de mostre biologice necesare în vederea stbilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 

Nu urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

About editor editor

Check Also

Sky Optic anunță finalizarea proiectului ”Cerere finanțare SKY OPTICS CENTER SRL”

Comunicat_de_Presa_FINALIZARE PROIECT_SKY OPTICS CENTER SRL

Lasă un răspuns