Arhivă

Sorin Grindeanu: Din păcate, 20 de ani, județul Caraș-Severin a bătut pasul pe loc

Premierul României, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la sediul Consiliului Județean, că, timp de 20 de ani, “Caraș-Severinul a bătut pasul pe loc”, fapt pentru care i-a îndemnat pe toți cei prezenți să facă un efort comun, administrativ și politic, pentru a reporni dezvoltarea județului.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

“Din păcate, 20 de ani — și nu vreau să fie interpretat în niciun fel — din punctul meu de vedere, ca nativ cărășean, județul a bătut pasul pe loc. La începutul anilor ’90, Carașul avea altă forță față de ceea ce e acum. Ori, lucrurile acestea nu se pot întâmpla fără un efort comun, administrativ, politic, fără patimă. Acesta este îndemnul meu pentru dumneavoastră, să faceți administrație, să știți că Ministerul Dezvoltării și celelalte ministere sunt deschise la orice propuneri venite din partea dumneavoastră. Nu vreau să ajung în 2020, când vin acasă la mama, să merg pe aceleași drumuri, să nu se întâmple ceva în județul în care m-am născut. Dar lucrurile astea nu se pot întâmpla doar că sunt eu prim-ministru, ci împreună cu dumneavoastră, cu Consiliul Județean, primării, parlamentari, dincolo de culoarea politică. Să facem un efort comun. Acesta este îndemnul meu, de a ne uni forțele pentru a reporni motoarele județului Caraș-Severin”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Premierul României le-a transmis autorităților locale și județene acre au participat la întâlnirea care a avut loc la sediul CJ că trebuie să discute, împreună cu viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, lucruri care țin de administrație și care nu au culoare politică.

“Sper că ați depus proiectele la Ministerul Dezvoltării, pentru că suntem în ultima zi. E un program național care, dincolo de critici, s-a resimțit în teritoriu și, tocmai de aceea, în această primăvară lansăm faza a doua. Scopul nostru este de a ajuta, prin programe naționale, de a finanța, de a aloca fonduri pentru reducerea decalajului dintre sat și oraș și de a crește calitatea vieții în comunitățile locale. PNDL a funcționat, funcționează și va funcționa. Am calibrat pe anul trecut că vor fi 5.000 de proiecte noi pe PNDL, în faza a doua. Până în prezent sunt peste 8.000 de proiecte depuse. Eu vă rog frumos ca împreună cu Sevil să discutați aplicat tot ceea ce înseamnă PNDL și tot ceea ce înseamnă Ministerul Dezvoltării, pentru că acesta este scopul venirii noastre aici. Chiar știu problemele, nu din cărți, le știu că vin acasă”, a spus Sorin Grindeanu.

La rândul său, președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, a subliniat faptul că principala problemă cu care se confruntă este cea legată de infrastructură și lipsa locurilor de muncă.

“Este o onoare de a vă avea ca oaspete, la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin, pentru că județul nostru are nevoie de ajutor guvernamental și cred că, prin venirea dumneavoastră aici, vom putea pune bazele unei dezvoltări a județului (…) Județul Caraș-Severin este, probabil, cel mai frumos din România, care are de toate, însă, principala problemă cu care se confruntă este cea legată de infrastructură și lipsa locurilor de muncă. Din cei peste 800 km de drumuri județene, aproape 80% se află într-o stare care necesită modernizare și, pentru acest lucru, am făcut proiecte. Vom încerca să obținem finanțare pe toate axele posibile, pentru că bugetul județului Caraș-Severin nu permite modernizarea drumurilor județene”, a precizat Silviu Hurduzeu.

Tot la această întâlnire, președintele PSD Caraș-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, a declarat că județul “arată ca după un război”, iar dezvoltarea Caraș-Severinului va fi o piatră de încercare pentru guvernarea actuală.

“În Caraș-Severin, războiul s-a terminat. Sunt în sală prezenți învingători și învinși, care își doresc, alături de dumneavoastră, să reconstruiască acest județ. Războiul s-a terminat, dar județul Caraș-Severin arată ca după război. Satele și orașele au nevoie de investiții majore, unele sunt în curs de derulare, iar altele noi le așteptăm, chiar dacă azi se închide depunerea pe PNDR. Avem în județ 864 km de drumuri județene, proaste și foarte proaste, iar față de toți cei prezenți aici, va fi piatra de încercare a unei guvernări județene și naționale, aici condusă de Silviu Hurduzeu, iar la București condusă de premierul Sorin Grindeanu. Peste trei ani și jumătate nu vom putea ieși în fața oamenilor, dacă cel puțin o parte importantă din ceea ce vă relatez aici nu va fi îndeplinită. Nu exclud din aceste proiecte parlamentarii, care au misiunea lor de a pune umărul la reconstrucția județului Caraș-Severin”, a subliniat liderul social-democraților cărășeni.

Premierul României, Sorin Grindeanu, și-a început vizita în județul Caraș-Severin, la sediul CJ Caraș-Severin, unde a avut o primă întâlnire cu prefectul Florența Albu și cu președintele CJ Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. La întâlnire este prezentă și Sevil Shhaideh, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene. La discuții participă și reprezentanții unităților administrativ-teritoriale din Caraș-Severin. De asemenea, este programată și o întâlnire pe teme de sănătate, cu factorii decizionali din județ. De aici, premierul se va deplasa la Uzina Constructoare de Mașini din Reșița, unde se va întâlni atât cu conducerea, cât și cu liderii de sindicat. În program mai este stabilită și o întrevedere cu conducerea Universității “Eftimie Murgu” din Reșița, după care, la sediul PSD va avea loc o conferință de presă.

Sursa: agerpres.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts