Economie, societate, studenți, viitor, antreprenoriat și tehnologie. Acestea au fost subiectele abordate într-o dezbatere interactivă a jurnalistului Moise Guran, astăzi, 20 ianuarie, cu mai mult de 500 de studenți ai Universității de Vest din Timișoara.
Aula Magna UVT s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei care au dorit să stea de vorbă cu acesta, discuțiile desfășurându-se sub forma unui dialog constructiv, în care fiecare participant a putut să afle secretele din spatele televiziunii, să primească sfaturi de antreprenoriat și să i se răspundă la cele mai diverse întrebări.
Studenții au ridicat probleme ale sistemului de educație și au abordat situații de actualitate din administrație și societate. Aceștia au fost interesați să afle părerea jurnalistului despre cum se pot informa corect asupra subiectelor de actualitate, dar și despre cum se pot implica în problematicile societății.
„Dumneavoastră, tinerii în general, aveți responsabilități de care nu sunteți conștienți în acest moment sau, mă rog, poate unii sunteți. Prin excelență, prin definiție, dumneavoastră sunteți elite, mai ales într-o țară ca România în care avem un deficit de educație major, indiferent că ne place sau nu să recunoaștem asta.[…] Indiferent cine și ce vă spune, adevărul gol goluț despre România este că nu trăim mai bine pentru că nu reușim să învățăm mai mult, iar după o perioadă am început să credem că se poate trăi cât de cât, dacă nu bine, fără să progresăm tot timpul, fără să ne specializăm tot timpul, într-o lume în care aceasta este concurența în momentul de față”, a spus Moise Guran audienței din Aula Magna UVT.
Întâlnirea de astăzi a jurnalistului cu studenții UVT se pliază pe strategia instituției de conectare la societatea din care face parte și de aducere în mijlocul comunității academice a personalităților care pot împărtăși din experiența acumulată studenților și profesorilor săi.
Moise Guran este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București. Pasionat de economie, acesta și-a început cariera ca reporter în 1994, iar 5 ani mai târziu, în 1999, a intrat în televiziune. Din 2005, a avut mereu emisiuni economice, sub diferite denumiri: Biz Bazar, Ora de business sau Biziday. În urma cu o lună, acesta a lansat aplicația Biziday.