Home / Banat / ATENȚIE! Avertizare nowcasting de vânt puternic pentru Caraș-Severin

ATENȚIE! Avertizare nowcasting de vânt puternic pentru Caraș-Severin

cod-galben-de-ploi-si-vant-puternic-in-judetele-calarasi-ialomita-buzau-si-ilfov-inclusiv-in-bucurestiÎn această dimineață meteorologii au emis o avertizare imediată cod galben de vânt pentru mai multe zone din Caraș-Severin. Avertizarea intră în vigoare în această dimineață și expiră tot astăzi, la prânz.

In zona :  localităţile Anina, Moldova Nouă, Oravița, Berliște, Cărbunari, Ciclova Română, Ciuchici, Ciudanovița, Dognecea, Forotic, Gârnic, Goruia, Grădinari, Lupac, Naidăș, Pojejena, Răcășdia, Sasca Montană, Socol, Șopotu Nou, Ticvaniu Mare, Vărădia, Vrani;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântutului, care la rafală vor atinge și depăși viteza de 55….60 km/h și izolat 70-80 km/h.

Vreme va rămâne rece și ploioasă în majoritatea regiunilor din țară și doar intervalul 23 – 25 octombrie va fi caracterizat de valori termice în creștere, cu maxime de până la 16 grade Celsius, relevă prognoza de specialitate, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 17 – 30 octombrie.

În Banat, în primele trei zile ale intervalului, regimul termic diurn va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obișnuit, cu o medie regională a maximelor de 12 — 13 grade. Începând cu data de 20 octombrie, temperaturile vor mai crește ușor și până la sfârșitul lunii se vor situa la medii în jurul a 14 grade, cu excepția perioadei 23 — 25 octombrie, când vor ajunge la o medie de 16 grade. Minimele termice nu vor avea variații semnificative de-a lungul celor două săptămâni și vor fi cuprinse, în medie, între 5 și 8 grade. În cea mai mare parte a primei săptămâni, temporar va ploua slab, cu mențiunea că, în intervalul 20 — 22 octombrie, pe spații mici se vor înregistra și cantități de apă însemnate. Probabilitatea de ploaie va fi ridicată și în a doua săptămână de prognoză, mai ales începând cu data de 26 octombrie.

 

La munte, în primele zile ale intervalului de prognoză, vremea va fi rece, cu maxime în medie de la două la patru grade Celsius, și minime negative între de—3 și—2 grade, dar începând din data de 10 octombrie, valorile termice vor fi în creștere și se vor menține constante până la sfârșitul intervalului, respectiv în jur de 6 grade pe timpul zilelor și apropiate de zero grade Celsius, în cursul nopților. În perioada 20 — 24 octombrie, dar și după data de 26 octombrie, temporar, vor fi precipitații sub formă de ploaie, iar mai ales pe crestele înalte și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

About cristian.frant

Check Also

ANUNȚ OPRIRE APĂ în REŞIŢA

ANUNȚ OPRIRE APĂ în REŞIŢA –str. Zimbrului (parțial) de la nr.11 la nr. 39 interval …

Lasă un răspuns