Secţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure

spital rSecţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, odată cu instalarea a 14 lămpi cu ultraviolete de ultimă generaţie, care au rolul de a distruge bacteriile dăunătoare, scăzând astfel riscul transmiterii bolilor sau a infecţiilor intraspitaliceşti.

‘În urma unui proiect intitulat „Îmbunătăţirea Sării de Sănătate a Populaţiei din România pentru Creşterea Controlului Tuberculozei”, realizat de Institutul de Pneumologie Marius Nasta din Bucureşti, împreună cu unităţi similare din Norvegia, s-au primit 14 lămpi UV, de ultimă generaţie, care asigură sterilizarea aero-microflorei şi printr-un flux de aer şi prin acţiunea razelor ultraviolete. Ca noutate, aceste lămpi pot fi amplasate în sala de tratament şi în saloane, fără a avea vreun efect negativ asupra personalului angajat şi asupra pacienţilor, datorită faptului că fac un filtru la niveluri superioare ale încăperilor. Practic, protecţia este maximă, fără ca pacienţii să fie expuşi la vreun risc’, a declarat marţi, pentru AGERPRES, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan.

Aceste dotări sunt foarte importante pentru spaţiile în care încărcătura microbiană este mare. Riscul de transmitere a bolilor, bacteriilor, viruşilor între pacienţi, între pacienţi şi personalul medical este, însă, minim acum.

Lămpile au fost primite în cadrul Programului Naţional de Supraveghere şi Control al Tuberculozei în România şi au fost finanţate printr-un proiect cu fonduri norvegiene.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, pentru România, tuberculoza rămâne o problemă prioritară de sănătate publică, având în vedere că suntem ţara membră a Uniunii Europene cu cele mai multe cazuri noi înregistrate anual.

Lasă un răspuns