Matei Lupu Sedinta CL Moldova Noua 2015-03-03 013În urma unor discuţii pe tema bugetului local al oraşului Moldova Nouă, care nici anul acesta nu a fost în dezbatere publică, repetându-se situaţia de anul trecut, consilierii locali din oraş au dat un amplu comunicat de presă:

„Chiar daca in cei 12 ani de mandat a distrus si “macelarit” identitatea si starea orasului, acum, pe ultima suta de metri de “sefie”, se prezinta in Consiliul Local cu un buget deficitar, cu o gaura de 3 milioane lei (30 miliarde lei vechi). De observat este si faptul ca, dupa 12 ani de administratie, edilul nu stie sa intocmeasca un plan pentru bugetul local, el aducand spre cunostiinta consilierilor doar trei foi cu explicatii neclare, acestia fiind indusi in eroare si nestiind ce decizie sa urmeze. In plus, nu a supus votului consilierilor nici executia bugetara aferenta anului 2015, fapt ce pune sub semnul intrebarii modul despre cum s-au cheltuit banii pe 2015.

Pentru corecta informare a cetatenilor, singurele investitii au fost:

Reabilitatea termica a blocurilor si punctul de trecere cu bacul (proiecte intocmite de Administratia Chisalita)

Reabilitarea drumurilor agricole.

Oare Moldova Noua are drumuri asa de bune, incat banii din buget sa fie orientati catre dumurile agricole??

Cu privire la promisiunea mincinoasa de realizare a unui strand, observam cu stupoare ca ea nu este cuprinsa in Bugetul 2016, deci o putem considera si include in categoria “MINCIUNI LUPU”.

Pe langa toate scenele si minciunile edilului, acum ne intrebam, oare cum va plati acesta salariile, daca are un deficit urias in bugetul local??

“Pentru a nu se repeta episodul 2015 din filmul tragic in care, cadrele didactice, medicale si functionarii publici se aflau in situatia critica de a nu-si primi salariile, am hotarat, din respect si pentru linistea comunitatii, noi, consilierii PNL Moldova Noua, sa votam bugetul local pentru anul 2016, cu promisiunea ca, dupa momentul 5 iunie 2016, cu noul primar ales, sa propunem o rectificare bugetara, corect si legal intocmita (avand anexate toate notele de fundamentare ce sunt obligatorii prin lege), care sa repare incapacitatea actualului primar in a prezenta spre aprobare un astfel de proiect.

Noi, PNL Moldova Noua si Adrian Torma, urmarim cu responsabilitate doar dezvoltatea comunitatii si interesul cetateanului.”

PUTEREA DE SCHIMBARII STA IN NOI!”

Leave a reply