Home / Banat / Dosarele de şpagă instrumentate de DNA nu lasă indiferenţi locuitorii judeţului: cetăţenii din Fizeş fac revoluţie

Dosarele de şpagă instrumentate de DNA nu lasă indiferenţi locuitorii judeţului: cetăţenii din Fizeş fac revoluţie

protest drum Fizes prefecturaMărturisirile din dosarul deschis de DNA lui Ionesie Ghiorghioni nu lasă reci cetăţenii judeţului. Este cazul locuitorilor din Fizeş care au luat cu asalt azi Instituţia Prefectului din Caraş-Severin, reclamând modul deficitar în care a fost reparat drumul ce leagă Berzovia de Fizeş. Ei au reamintit de SC Camand Impex SRL, de şpăgile care se dădeau pentru a justifica o mai proastă execuţie a drumurilor şi spun că exact aşa s-a întâmplat şi cu refacerea drumului spre comuna lor.

Aproape 50 de locuitori ai localităţii Fizeş s-au deplasat, luni, la Reşiţa, unde s-au întâlnit cu conducerile Instituţiei Prefectului şi Consiliului Judeţean Caraş-Severin, cărora le-au prezentat situaţia în care se află drumul Berzovia – Fizeş.

România Curată: 10%, boală naţională. Aghiotantul lui Sorin Frunzăverde zeciuia şi lucrările pe fonduri europene

„Ne-am întâlnit cu prefectul judeţului şi cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Problema e că noi nu mai credem ce spun. Şi acum un an de zile am fost aici, cu aceeaşi problemă. Ni se răspunde cu minciuni, pentru că s-au cheltuit miliarde pe DJ 572, pe tronsonul Berzovia – Fizeş şi tot mai rău arată. Devizele de lucrări arată mii de tone de piatră, pe care nu le-am văzut. Primarul Berzoviei, în loc să aducă piatră, să ducă gunoiul, să decolmateze şanţurile, face pescărie la marginea comunei Berzovia. Ne-am săturat şi ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai avem legătură cu lumea, pentru că trenul nu mai circulă, iar pe drumul ăla prost ni se rup maşinile. Vor să distrugă Fizeşul ca localitate’, au afirmat protestatarii.
În urma discuţiilor purtate, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ilie Iova, a declarat că se vor căuta soluţii pentru repararea, măcar temporară a drumului.

Ghiorghioni despre Armaşu: “a urmărit să își întărească poziția în Consiliul Județean. El și prietenii săi au urmărit îndepărtarea mea și obținerea postului de vicepreședinte”

‘În ceea ce priveşte drumul Berzovia – Fizeş – Doclin, acesta se află, la fel ca şi alte sectoare de drum din judeţ, într-o stare pe care nu se poate circula în condiţii normale. Este adevărat că a fost şi perioada de toamnă-iarnă, cu ploi. Noi am mai făcut ceva reparaţii, însă, ceea ce am promis acum locuitorilor din Fizeş a fost că o comisie din cadrul Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat din Caraş-Severin va face aici o deplasare, în zilele următoare, pentru a identifica starea exactă a drumului şi vom încerca, până la o reabilitare a acestuia să se poată circula, totuşi, pe el. Cei din Fizeş au ridicat şi alte probleme, care ţin şi de alte instituţii. Noi vom face însă tot ceea ce ne stă în putinţă şi vom încerca să reparăm măcar temporar situaţia, până la rezolvarea definitivă a acestui sector de drum, prin alocarea unor sume de bani’, a precizat Ilie Iova. Ce nu a precizat Iova este de ce drumul nu a fost refăcut încă de anul trecut dacă vremea tot a permis aceasta iar bani la buget au fost, dovadă rectificările făcute în anul 2015.
Consiliul Judeţean Caraş-Severin are un proiect care se află în faza de a fi demarat, pentru sectorul de drum Comorâşte – limită cu judeţul Timiş, la Buziaş, prin care drumul Berzovia – Fizeş – Doclin urmează să fie modernizat, a spus vicepreşedintele acestei instituţii.

About cristian.frant

Check Also

Anunți Primăria Reșița privind plata taxei anuale a locurilor de parcare domiciliu/reşedinţă

                                                             ROMANIA                                                                                                                                    JUDETUL CARAS-SEVERIN                                                           MUNICIPIUL   RESITA            DIRECTIA …

Lasă un răspuns