12366645_10205356101963755_662143702_nProcurorii DNA Timișoara l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Mihai Stepanescu, primarul demisionar al municipiului Reșița, județul Caraș-Severin pentru două infracțiuni de luare de mită săvârşite în concurs. Tribunalul Caraş-Severin a decis astăzi că prelungeşte cu 30 de zile starea de arest preventiv a fostului primar, deşi acesta ceruse arest la domiciliu sau control judiciar.

În sala de judecată Mihai Stepanescu a ţinut să declare judecătorilor că nu este un corupt şi că cele două fapte de corupţie, pe care le recunoaşte, au fost un accident. El a subliniat că, deşi are o avere destul de mare, aceasta nu a fost realizată în perioada cât a fost primar (2008-2015), ci de ani buni, cu ajutorul susţinut al părinţilor şi socrilor săi.

În același dosar au mai fost deferiți justiției Stelian Tăune, reprezentantul de vânzări al SC Elis Pavaje SRL pentru zona de Vest, acuzat de dare de mită, și Antonia Ioana Șandru, pentru complicitate la luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA în perioada noiembrie 2014 — noiembrie 2015, Mihai Stepanescu, în calitate de primar, a pretins și a primit diverse sume de bani ori bunuri și servicii de la Stelian Tăune, pentru atribuirea unor contracte de lucrări de interes public, în mod discreționar, societății comerciale reprezentată de acesta.

“Astfel, Mihai Stepanescu a primit de la omul de afaceri suma totală de 52.000 lei pentru atribuirea unui contract de proiectare și execuție lucrări, precum și 20.000 lei, ca parte a sumei totale de 10.000 euro, pretinse în avans pentru viitoare lucrări.

De asemenea, Stepanescu a mai pretins persoanei respective remiterea unor materiale pentru pavaj și efectuarea lucrărilor de montare pavaj în curtea unui imobil aflat în proprietatea sa. Valoarea totală a materialelor și lucrărilor pretinse în avans, cu titlu de foloase injuste, de Mihai Stepănescu, pentru acordarea discreționară a unor viitoare contracte în Reșița, a fost de 214.954 lei”, susțin procurorii.

DNA precizează că persoana care a asigurat legătura dintre cei doi a fost Antonia Șandru, aceasta fiind de multe ori cea care prelua de la omul de afaceri, în numele și pentru primar, diverse sume de bani, respectiv transmitea din partea acestuia dorința de a i se remite bunuri și de a i se presta servicii.

Anchetatorii au reținut că, în același context, ea a primit de la același om de afaceri diverse bunuri, ca folos propriu.

sursa: România Curată

Leave a reply