Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act marți de demisia judecătorului Nicușor Maldea de la Tribunalul Caraș-Severin, anchetat de procurorii DIICOT în stare de arest preventiv.

Plenul CSM a avut pe ordinea de zi a ședinței de marți cererea magistratului Nicușor Maldea de eliberare din funcție, prin demisie.

Săptămâna trecută, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcție a magistratului ca urmare a dispunerii față de acesta a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile de către Curtea de Apel București, la propunerea procurorilor DIICOT.

Nicușor Maldea este cercetat pentru luare de mită, constituire de grup infracțional organizat și complicitate la abuz în serviciu, la bancrută frauduloasă și la fals intelectual.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2009, a fost constituit un grup infracțional organizat, sprijinit de către un magistrat judecător, care, fiind învestit cu soluționarea unor dosare privind insolvența unor societăți comerciale, a pretins și primit suma totală de 80.000 euro de la două persoane, cu scopul de a admite cererile de intrare în faliment a respectivelor societăți. După intrarea în faliment, unul dintre membrii grupului infracțional, având calitatea de lichidator judiciar, a procedat la vânzarea bunurilor acestor societăți în faliment, la prețuri subevaluate, către alte societăți controlate de către membrii grupului, societăți care, la rândul lor, au valorificat bunurile respective către terți la o valoare mult mai mare”, susțin procurorii.

AGERPRES/

Leave a reply