Home / Arad / EXCLUSIV Emil Bulboacă, patronul Consiron, trimis în judecată de DNA

EXCLUSIV Emil Bulboacă, patronul Consiron, trimis în judecată de DNA

FOTO: argument-cs.ro
FOTO: argument-cs.ro

Romică Pavel Anculia, fost director al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Caraş-Severin, a fost trimis în judecată de procurorii Serviciului Teritorial Timişoara al DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Alături de fostul şef al APIA Caraş-Severin, care execută deja o altă condamnare pentru corupţie, a fost trimis în faţa instanţei şi Emil Bulboacă, administrator al unei societăţi comerciale la data faptelor, pentru săvârşirea infracţiunilor de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

„În perioada februarie – aprilie 2012, inculpatul Anculia Romică Pavel, abuzând de prerogativele funcţiei sale de director al APIA Caraş-Severin, a pretins de la inculpatul Bulboacă Emil suma de 20.000 de euro, pentru a-i influenţa pe primarul şi consilierii comunei Sacu, (…) determinându-i pe aceştia să-şi încalce atribuţiile de serviciu, în sensul de a-i atribui firmei inculpatului Bulboacă Emil contractul având ca obiect ‘Curăţirea şi întreţinerea păşunilor pe raza comunei Sacu – 2012’. Suma de 20.000 de euro ar fi fost pretinsă de inculpatul Anculia Romică Pavel pentru primarul comunei Sacu”, se arată într-un comunicat al DNA transmis marţi AGERPRES.

Fostul şef al APIA Caraş-Severin mai este acuzat că i-a promis celuilalt inculpat că, în calitatea pe care o deţinea, va determina atribuirea către acesta a contractului de achiziţie publică, prin emiterea unei adrese către autoritatea contractantă care să ducă la eliminarea competitorilor cu oferte situate sub cea propusă de el. În schimbul acestui serviciu, Anculia a pretins ca suma de 55.000 de euro, rezultată din atribuirea acelui contract, să fie împărţită între el şi Bulboacă, în mod egal.

Este vorba despre organizarea unei licitație pentru întreținerea a 370 de hectare de pășune, de pe raza comunei Sacu. Anculia și Bulboacă urmau să execute o parte din lucrări, dar să încaseze în totalitate subvențiile eurupene. Înregistrările ambientale, au arătat că primarul comunei, Nicolae Daminescu, nu a fost de acord să încredințeze direct contractul, ca acesta să fie sub 15.000 de euro, valoare ce ar fi permis încredințarea directă a lucrării. „Romică Anculia a susţinut că va reuşi să asigure câştigarea contractului de către firma lui Bulboacă, susţinând că pentru aceasta trebuie să-i dea primarului 20.000 euro. De asemenea, în urma discuţiilor s-a stabilit ca Anculia să primească 50.000 de euro de la omul de afaceri, care a fost de acord să dea respectivii bani“. Fostul director al APIA avea grijă să descalifice firmele care ar fi venit cu o ofertă mai mică. Așa s-a întâmplat în 13 aprilie 2012, când, în 13.04.2012 oferta firmei lui Bulboacă a fost pe locul doi, iar comisia a hotărât să amâne desemnarea câştigătorului, solicitând lămuriri de la firmele participante. După ce a fost reţinut de către DNA Romică Anculia, în 11 mai 2012, comisia a decis anularea licitaţiei pe motiv că firmele au venit cu oferte neconforme.
Romică Pavel Anculia a fost deja condamnat definitiv la o pedeapsă privativă de libertate pentru fapte de corupţie, într-un alt dosar instrumentat de procurorii DNA. www.agerpres.ro

About cristian.frant

Check Also

ANUNŢ OPRIRE APĂ ORAVIȚA în data de 07.06. 2021 –str Răcășdiei (parțial)

În vederea  eliminării unei avarii apărute pe str.Răcășdiei, se va opri furnizarea apei în data …

Lasă un răspuns