foto: Adrian Pâclișan/evz.ro

foto: Adrian Pâclișan/evz.ro

Primarul Nicolae Robu a fost audiat marți, la IPJ Timiș, în calitate de martor în dosarul centrului de afaceri pentru tineri, Incuboxx, realizat cu bani europeni.

Într-o declarație de presă, Nicolae Robu a afirmat că Primăria Timișoara este cea care a reclamat la poliție fapte care au creat probleme în buna funcționare a Incuboxx, neînțelegerile fiind, de fapt, între două firme, respectiv Saiftim, ca lider de execuție, și Flexik Automation.

„Primăria a achitat corect tot ce trebuia firmei Saiftim, principal partener în proiect, dar aceasta nu a achitat firmei Flexik sume corespunzătoare efectuării unor lucrări. La recepție, reprezentanții Flexik mi-au spus că, dacă nu li se plătește suma cuvenită, își vor lua înapoi echipamentele. Nu i-am crezut în stare, dar noi, Primăria, nu puteam interveni decât prin discuție amiabilă cu Saiftim, ceea ce am și făcut”, a declarat Robu.

În noiembrie 2014, s-a constatat că din echipamente lipsesc anumite componente de la centrala termică, ceea ce a creat probleme mai ales în această vară, când temperaturile au crescut foarte mult în incinte, putând pune în pericol buna funcționare a echipamentelor, calculatoare în special.

„Noi, comisia de recepție, al cărei președinte sunt, nu avem obligația legală decât pentru o inspectare vizuală a încăperilor, respectiv să vedem dacă echipamente, instalații prevăzute în contract sunt la locul lor”, a menționat Robu.

Potrivit edilului, Primăria a depus plângere penală la poliție, suspectând faptul că reprezentanții Flexik au pus în practică amenințarea că își vor lua echipamentele dacă nu vor fi plătiți.

„Rușine firmei Saiftim că nu și-a achitat datoria, dar și firmei Flexik, dacă într-adevăr aceasta și-a retras echipamentele și, dacă se va dovedi acest lucru, pentru reacția primitivă pe care a avut-o”, a afirmat Robu.

AGERPRES/(A — autor: Otilia Halunga, editor: Diana Dumitru)

Leave a reply