Scandalul alocaţiei de stat pentru copii

baby-carecopiii-prematuri-din-sibiu-au-nevoie-de-ajutor1347976951Când spun cultură occidentală, mă gândesc la democraţie, libertate, respect, drepturi puternice. Se pare că mă înşel, sau cel puţin aşa lasă să se înţeleagă Sebastian Kurz, ministrul de externe al Austriei, prin declaraţiile făcute, care amintesc de perioada nazistă.

Kurz a declarat la postul de televiziune ORF că pretenţiile englezilor de revizuire a legislaţiei europene sunt juste şi trebuiesc luate în considerare, căci, exemplifica ministrul de externe, nu este normal ca părinţii care lucrează în Austria să primească alocaţiile pentru copii la nivelul celor din Austria şi că ar trebui să le primească la nivelul celor din ţările lor. Sebastian Kurz a şi exemplificat că, un român ce lucrează în Austria şi are doi copii, primeşte de la Statul Federal o alocaţie de peste 300 de euro, adică mai mult decât salariul minim din ţara lor.

Logica ministrului de externe austriac este extrem de nedreaptă şi neconformă cu legislaţia europeană însăşi. Căci acel părinte român, dat exemplu, poate şi el să ceară să plătească taxele ori amenzile la nivelul celor din România, sau să fie judecat după legile româneşti, ceea ce ar crea mari diferenţe. Nu se poate, însă, să fi angajat în Austria, chiar dacă eşti român, şi să plăteşti toate taxele la nivelul celor aleStatului Federal Austriac, dar să nu ai şi aceleaşi beneficii, ca cele primite de toţi angajaţii Statului Austriac. Pe scurt, dacă plăteşti taxe austriece este normal să primeşti şi privilegii austriece.

Jurnaliştii de la Gândul, citând publicaţia „Heute” fac un top al indemnizaţiilor pentru copii din ţările Uniunii Europene. Cea mai ridicată alocaţie de stat pentru creşterea copiilor este în Danemarca, unde un părinte primeşte 197 de euro pentru un copil, urmată de Germania, care alocă suma de 184 de euro pentru un copil. În Austria, suma alocată de Statul Federal este de 160 de euro pentru fiecare copil. La topul codaşelor, cel mai mic nivel de alocaţie este în Grecia, statul Elen dând numai 5 euro pentru creşterea unui copil. aşa că ţara noastră este pe penultimul loc, cu o alocaţie de 9 euro. Situaţia s-a schimbat recent dar publicaţia nu precizează faptul că a fost promulgată o lege de dublare a sumei, de altfel aceasta sumă dublă nici nu a intrat, încă, în plată în ţara noastră.

Şi tot jurnaliştii de la Gândul susţin că Ministerul Federal de Finanţe al Austriei a răspuns unei întrebări parlamentare, că Statul Federal a alocat, în anul 2013, indemnizaţii pentru copiii angajaţilor străini ce muncesc în Austria în valoare de 206 milioane de euro, în creştere vis-a-vis de anul 2010, când au fost plătite 150 de milioane de euro. Cele mai mari sume au fost plătite angajaţilor de cetăţenie ungară, 65 de milioane de euro, slovacii au primit 48 de milioane de euro, iar polonezilor le-au fost alocaţi 31 de milioane. Slovenii au luat şi ei 13 milioane de euro în timp ce pentru muncitorii din ţara noastră s-au alocat numai 11 milioane de euro.

În acestă situaţie este greu de înţeles de ce ministrul Kurz făcea referire la români, cu atât mai mult cu cât de la civilizaţia occidentală mă aştept şi la demnitate, demnitate care ar fi trebuit să-i amintească ministrului că aceşti români care muncesc în Austria au grijă tocmai de părinţii, bunicii ori străbunicii lor, pe care îi îngrijesc exemplar şi care ar merita respectaţi, fie şi numai pentru aceasta…

citeşte mai mult aici: http://ro.blastingnews.com/international/2015/06/scandalul-aloca-iei-de-stat-pentru-copii-inflameaza-dur-rela-iile-romano-austriece-00448347.html

Citeşte şi:

REACŢII / Oficialii români reacţionează dur şi atacă declaraţiile ministrului austriac Kurz

UNITATE / FADERE taxează extrem de dur declaraţiile lui Sebastian Kurz

Lasă un răspuns