Arhivă

România a atras cu peste 20% mai mulți turiști din Ungaria în destinațiile balneo, în 2015

reabilitare asfaltare si reparatii capitale DJ Baile Herculane (13)România a atras cu peste 20% mai mulți turiști din Ungaria în destinațiile balneo în primele luni ale anului 2015, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare creștere fiind pe zona Praid, conform unui studiu efectuat de un site de rezervări hoteliere online, remis luni AGERPRES.

Numărul de rezervări a crescut exponențial odată cu deschiderea ștrandului de la Praid (cel mai mare cu apă sărată din România). HotelGuru.ro raportează creșteri ale rezervărilor chiar și cu 92% în zona Praid. De creșteri se bucură și Sovata sau Băile Tușnad, iar ușoare scăderi se văd pe destinațiile Băile Herculane sau Băile Felix.

Cea mai căutată stațiune balneo rămâne în continuare Sovata, urmată de Praid, Băile Herculane, Băile Tușnad și Băile Felix, conform clasamentului întocmit de site-ul de rezervări hoteliere. Interesant este că la Sovata, în primele luni ale anului 2015, a scăzut ușor numărul de rezervări ale turiștilor români, însă au crescut rezervările ungurilor.style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-9454971863192176″
data-ad-slot=”5454006245″
data-ad-format=”auto”>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cazarea în Băile Tușnad ajunge la 160 lei/noapte de persoană pentru un hotel de 4 stele cu demipensiune, tratamente terapeutice, acces la piscina interioară și exterioară sau saună.

Cazarea la Sovata începe de la 35 de lei/noapte de persoană și ajunge la 240 lei/noapte la hotelurile de patru stele. Băile Herculane și Băile Felix se află și ele în top, iar hotelurile și pensiunile din aceste stațiuni oferă turiștilor acces la piscina interioară sau exterioară, saună, jacuzzi și tratamente terapeutice. Cazarea în aceste stațiuni rareori depășește 130 lei/noapte de persoană, pentru hoteluri de 3 și 4 stele.

Ștrandul cu apă sărată de la Praid este în momentul de față cel mai mare din România, având o suprafață de 5.200 de metri pătrați. Acesta are două bazine pentru copii. Zona de plajă acoperă o suprafață de 2.478 de metri pătrați și se întinde de-a lungul bazinelor, dar și pe o terasă amplasată pe acoperișul unei clădiri care face parte din ansamblu.

Investiția în amenajarea ștrandului se ridică la 1,55 milioane de euro și a fost asigurată în întregime din fondurile salinei.

AGERPRES

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?
Related Posts